in ,

Ezek mégis mit képzelnek? A Transparency International magyar vezetője saját embereit ültetné az Integritás Hatóság élére

Nyomásgyakorlás, gyarmattartó stílusban

Márki-Zay Péter kabinetvezetőjét, Demszky Gábor egykori helyettesét vagy saját „korrupciókutatóját” ültetne a Brüsszellel való megállapodás érdekében létrehozott, az átláthatóságot javító hatóság élére a Transparency International magyarországi irodavezetője, Martin József Péter. A Nézőpont Intézet szerint nyomásgyakorlásról van szó, Martin szóban forgó cikke pedig „gyarmattartó stílusban” született.

 

 

A Magyar Narancsba írt véleménycikkben ismertette saját jelöltjeit a kormány által létrehozott Integritás Hatóság élére a Transparency International. Martin József Péter hosszú véleménycikkben taglalja, hogy miért porhintés csak a kormány vállalásai Brüsszel felé. Szerinte Magyarország jelenleg „Patyomkin-demokrácia”, működésének pedig „lételeme az intézmények részrehajló működése és a korrupció”.

– Bizonyíték sehol, a vádak általánosak, az ítélet már a vizsgálatok előtt kész – kommentálta Facebook-oldalán a véleménycikkben írtakat a Nézőpont Intézet. Szerintük a Transparency International magyar irodavezetője gyarmattartó stílusban fogalmazta meg véleményét a cikkben.

 

 

 

Az írásból kiderül, hogy Martin József Péter egyik jelöltje Bod Péter Ákos, aki jelenleg a Transparency International Magyarország felügyelőbizottságának az elnöke, korábban pedig Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt gazdasági kabinetjének is a vezetője volt.

Az 1990-ben még MDF-es politikus országgyűlési képviselő és miniszter is volt, majd később az első Orbán-kormányt tanácsadással segítette. 2010 után is a jobboldal holdudvarába tartozott, az után fordult végleg szembe a kormánnyal, hogy elküldték a Századvég című folyóirat szerkesztőségéből. Nem telt el sok idő, és már Márki-Zay Péter környékén tűnt fel, aki vélhetően róla is beszélt, amikor a csalódott konzervatívok megszólítását ígérte a baloldali pártoknak és szavazóknak.

A Transparency második jelöltje szintén a saját emberük, Marschall Miklós, aki onnan is ismerős lehet a politika iránt érdeklődők számára, hogy Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester mellett dolgozott 1990 és 1994 között. Az SZDSZ-t egy időben elnökként is vezető Demszky Gábor munkáját humánpolitikáért felelős főpolgármester-helyettesként segítette, a Transparencynál pedig regionális igazgató volt.

A véleménycikkében Martin József Péter által harmadikként megjelölt, vezetésre alkalmas ember is fellelhető a Transparency weboldalán, a „Rólunk” fül alatt. Jancsics Dávid korrupciókutatóként jelenik meg a balos médiában, a Nézőpont vele kapcsolatban arra is felhívta a figyelmet, hogy abba a Magyar polip 2. című kötetbe írt tanulmányt, amelyben a DK-s Ara-Kovács Attila, a volt SZDSZ-es Magyar Bálint vagy az egykori alkotmánybíró, Vörös Imre is publikált. A kutatóintézet emlékeztetett arra, hogy tavaly ilyenkor Vörös még arról értekezett: a választások után hogyan lehetne feles többséggel alkotmányozni és az egész alaptörvényt hatályon kívül helyezni.

 

 

 

Így teljes a nyomásgyakorlás. A szervezet elvárása, hogy a korrupció elleni küzdelem érdekében létrejövő Integritás Hatóságot valóban független szaktekintély vezesse

– fűzte hozzá a névsorhoz a Nézőpont Intézet. Hozzátették: a névsor magáért beszél, és mindent elmond arról, hogy a Transparency mennyire szakmai és mennyire független szervezet.

 

 

 

(KREFT-HORVÁTH MÁRK, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Ursula egyre nagyobb bajban: az Európai Ügyészség vizsgálatot indított a koronavírus elleni vakcinák beszerzéséről

Egyre nagyobb káosz Franciaországban – Kiszélesedhet a sztrájk a franciáknál