in , ,

Ezek a hollywoodi színészek dicsérték Tarlós Budapestjét

Csodálják a fővárost a hírességek is

Nemcsak a budapestiek látják, hogy az elmúlt években milyen fejlődésen ment át Budapest, sőt, sorra nyeri el a főváros a különböző díjakat, de még a Budapesten forgató hollywoodi színészek is szuperlatívuszokban beszélnek Budapestről.

 

Nézzük mit mondtak a világ leghíresebb színészei Tarlós István Budapestjéről!

Tom Hanks: “Budapest varázslatos!”

Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, be­szélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon. Lenyűgözött a látvány, az, hogy itt ilyen biztonságban élnek. Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről. Szerintem San Francisco a világ legszebb városa, de azt kell mondanom, Budapest nincs lemaradva mögötte. Egyik oldalon hegyek, a másikon síkság és középen a Duna.

 

 

Will Smith: Budapest igazi drágakő

Újságírói kérdésre a színész elmondta, nagyon élvezte a budapesti forgatást, Budapest igazi „drágakő”, hosszú és elképesztő történelemmel. Kiemelte a város építészetét, mely ezer év színes egyvelege lett. A magyar nyelvről megjegyezte, bár hibátlanul ki tudta ejteni a filmben a „Vajdahunyad” szót, sokat kellett gyakorolnia, és bár próbált magyarul tanulni, a sok mássalhangzó nehézséget okozott neki.

 

 

Scarlett Johansson

A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

A városi élet kapcsán mindketten kiemelték a környezetvédelem fontosságát és a városok szerepének átalakulását. Az különösen tetszett a színésznőnek, hogy sok fiatalt, kisgyermekes szülőt látott a városban, ami nagyon fontos a jövő szempontjából. Nem minden városban van ez így, ahol élete során forgatott.

Új filmjének szerepe Budapesthez köti Scarlett Johanssont, ezért is örült a találkozónak Tarlós Istvánnal.

A találkozó végén Tarlós István nemcsak virággal köszöntötte a vendégeket, hanem különleges ajándékkal is kedveskedett: 3 ezüstérmét adott át. Az egyiken a Hősök tere, a másikon a Halászbástya, a harmadikon a Budai Várpalota látható, a hátoldalukon Budapest címerével. A színésznő meg is jegyezte, hogy a különleges ajándékot majd olyan helyre kell tennie, nehogy a kislánya megtalálja, mert még a végén könnyen elkallódhat egyik-másik érme.

 

 

mindenszo.hu

Oszd meg másokkal is!

Egyetlen mém, ami Karácsony alkalmatlanságát bizonyítja

Bayer Zsolt a választás hatalmas tétjéről