in ,

Ez veszélyes: százezrek maradnának ellátás nélkül Márki-Zay egészségügyében

A baloldali jelölt által felvázolt rendszerben ráadásul nem is magán biztosítókról lenne szó

Mivel a baloldal kormányprogramjáról – ha van egyáltalán ilyen – vajmi keveset tudunk, továbbra is kénytelenek vagyunk a korábbi, vagy a mostani elejtett nyilatkozatokra hagyatkozni, ha meg szeretnénk tudni, mire készülne a Márki-Zay Péterrel kiegészített hatpárti szövetség, ha esetleg kormányoznia kellene.

Így kell tennünk az egészségügy esetén is, bár a két ünnep között a pártok ezzel a területtel kapcsolatban már tartottak egy sajtótájékoztatót, amelyen »ismertették terveiket«. Ebből ugyanakkor – azon túl, hogy a kormány persze mindent rosszul csinál – nagyon leegyszerűsítve csupán annyi derült ki, hogy csökkenteni kellene a várólistákat és növelni a fizetéseket. A valódi tervekre inkább Márki-Zay Péter egy korábbi nyilatkozatából láthatunk rá, amikor is az egészségügy magánkézbe adásáról beszélt.

Az általa felvázolt rendszer ráadásul nem is magán biztosítók, vagy magán intézmények rendszerbe illesztéséről szól, hanem arról, hogy az összes kórházat magánkézbe adnák és az állam a tb-nkből nekik fizetne általuk meghatározott összeget az ellátásunkért.

Bár Márki-Zay szerint ez a valóságban azt jelentené, hogy fűszoknyás lányok szolgálnának fel koktélt mindenkinek, a valóság sajnos teljesen más: azzal, hogy profitorientált, magánvállalkozások döntenék el, hogy mennyibe kerül egy-egy ellátás, egyrészt még mínuszosabbá tennék a társadalombiztosítás rendszerét, másrészt százezreket fosztanának meg attól a lehetőségtől, hogy díjmentes, állami szolgáltatást vehessenek igénybe.

 

(Kaszab Zoltán, vasarnap.hu)

 

Add tovább!

Végre! Egy ferences szerzetes tette helyre nyílt levélben az egyházakat folyton támadó sátánista Perintfalvi Ritát

Mutatjuk Maki kampányfőnökét! Tud élni, na!