in , , ,

Ez veszélyes! Már keresik a bevándorláspárti polgármestereket

A migránskvóta a tagállamokat és a városokat fenyegeti – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Halász János hangsúlyozta: a távozó Európai Bizottság az utolsó heteket kihasználva gyors tempóban próbálja kényszerpályára állítani a tagállamokat és a novemberben felálló új Európai Bizottságot.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős EU-biztos már a kvótamegállapodás aláírásakor sürgette a többi uniós tagállamot, hogy minden ország vegyen részt a migránsok elosztásában – idézte fel. Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ugyanezt követelte a brüsszeli bizottság migrációs igazgatóságának vezetője is. Annak érdekében, hogy a kvóta életbe lépjen, a távozó Európai Bizottság aktív pénzügyi és politikai támogatást nyújt – tette hozzá.

Kiemelte: jövő kedden már az uniós belügyminiszterek elé terjesztik a máltai kvótamegállapodást, ezzel sürgetve a tagállamok részvételét. A kormánypárti politikus szerint a kvóta „újra az asztalon van, és valós veszély”.

„Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük Magyarországot és a magyar városokat a migránskvótától” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a bevándorláspárti ellenzék viszont hajlandó teljesíteni az európai baloldal megrendeléseit. „Lebontanák a kerítést, elfogadnák a kvótát és betelepítenék a magyar városokba is a migránsokat” – közölte.

Halász János szerint ehhez Brüsszelben már keresik a bevándorláspárti polgármestereket és jelölteket. „Nem véletlenül rendelte magához Karácsony Gergelyt Frans Timmermans, Soros első embere” – mondta.

Hozzátette: az ellenzéki polgármesterek és jelöltek betelepítenék a migránsokat az országba. „Az október 13-ai önkormányzati választáson ezt akadályozhatjuk meg” – fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője.

(demokrata.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion – Világszínvonalú idegsebészeti műtőket adtak át Szegeden

      Nem stadion – 125 éves impozáns épület újult meg Debrecen belvárosában