in ,

Ez valami gusztustalan: szeméttengerben és mocsokban úszik Budapest egyik legrégebbi gyalogos aluljárója

Az átjáró a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, a főváros dolga lenne karbantartani.

Szeméttenger, mocsok és fekália borítja a főváros második legrégebbi gyalogos aluljáróját. A X. kerületi alagút mára funkcióját vesztette, nem is nagyon használja már senki. Az átjáró a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, a főváros dolga lenne karbantartani.

Szeméttenger borítja Budapest második legrégebbi gyalogos aluljáróját a X. kerületi Kozma utca és Sírkert utca sarkán – írja a Ripost. A lap azután foglalkozott a témával, hogy múlt héten kiderült: végre felújítják Budapest legrégebbi gyalogos aluljáróját, az 1874-ben épült „halálalagutat” a Bajza utca és Bulcsú utca között.

A főváros dolga lenne karbantartani

A második legrégebbi aluljáró akkor épült, amikor 1886-ban átadták az Új köztemetőt, majd 1891-ben az ide vezető városi vasútvonalat. Ugyanúgy, mint a Bulcsú-Bajza utcai aluljárónál, erre is azért volt szükség, hogy a gyalogosok ne szaladgáljanak át a síneken a vonatok, illetve a villamosok előtt. Az aprócska föld alatti folyosó nagyon hasznos volt száz éve, NAPJAINKRA VISZONT ELVESZTETTE FUNKCIÓJÁT, ugyanis a forgalommal egy szinten is van már gyalogos átjáró, így nem kell lelépcsőzni az aluljáróba.

 

 

Nem is jár ott most senki, ami meg is látszik az állapotán. Teli van graffitizve, elönti a mocsok, a szemét és fekália, régi szépsége csak nyomokban látszik – írja a Ripost. A cikkben azt is megjegyzik, hogy az aluljáró a temető kapujától 50 méterre van, vagyis a közelében sétál el mindenki, aki meghalt szeretteit látogatja meg. AZ ALAGÚT FŐVÁROSI RENDELET ÁLTAL VÉDETT ÉPÍTMÉNY, A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONA, így, mint a vonatkozó rendelet is írja, a főváros dolga lenne karbantartani.

 

(origo.hu)

 

Add tovább!

Az RTL Klub, amelyik állítása szerint nem politizál, kőkeményen az előválasztás mellé állt – Undorító

Hoppá! Jövőre már vakcinákat gyárt a debreceni nemzeti oltóanyaggyár