in , ,

„Ez undorító!” – Újpest-szurkolók is elítélik a Fradi-vonat német vegzálását

A német hatóságok intézkedései egységbe forrasztják a magyar fociszurkolókat

 

A német hatóságok intézkedései egységbe forrasztják a magyar fociszurkolókat, a fradistákat ért megpróbáltatások az Újpest táborában is visszhangra találtak. Van, aki szerint a németek végső célja nonszensz, más azt hangsúlyozza, a Ferencváros drukkerei azért keltek útra, mert támogatni akarják a jó formában lévő csapatukat.

 

„Ez undorító!” – mondja tömören az Újpest-tábor lelkes tagja, Tamás, amikor arról kérdezzük, mi a véleménye a Ferencváros szurkolóit Leverkusenbe szállító vonatot ért rendőri akcióról. Mint arról a Mandiner is beszámolt, csütörtök délelőtt a német rendőrség feltartóztatta a Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa-Liga meccsre tartó, a magyar csapat szurkolóinak jelentős részét szállító vonatot. A Fradimob Instagram-oldalán jelezte, a rendőrök azt állították, hogy a videókon, képeken látottak alapján „a vonat veszélyt jelent Németországra”.

 

 

 

A vonaton utazó egyik szurkoló a Mandinernek elmondta, a cseh-német határon már várták a szerelvényt a német rendőrök. Miután a különvonat beért az állomásra, az egyenruhások szinte azonnal ellepték a szerelvényt, majd ezt követően a vagonokból egyesével szállították le a Fradi-szurkolókat. „Töviről hegyire átvizsgáltak minket. Táskáinkat széttúrták – nem mi mutattuk meg nekik, hanem ők kezdtek el matatni bennük –; ezután le kellett vennünk a sapkáinkat, kabátjainkat, pulóverjeinket; így motoztak át”. Több szurkolót nem is engedtek vissza a vonatra. „Megaláztak minket, erre ment ki a színjáték”, összegezte a történteket a magyar klub egyik szurkolója.

 

 

 

A Fradimob későbbi bejegyzésében jelentette, hogy miután a klub, a magyar külügy és a MÁV is közbenjárt az ügyben, a vonat végül – két órás késéssel – továbbindulhatott. A klub később bejelentette, hogy a történtek miatt az európai szövetséghez, az UEFA-hoz fordul.

 

 

 

Nonszensz, amit a németek akarnak

A Mandiner kíváncsi volt arra, hogyan értékelik a történteket a nagy rivális Újpest szurkolói. Bár a fővárosi lila-fehérek több éve nem szerepeltek nemzetközi kupasorozatban, jócskán van tapasztalatuk ilyen mérkőzésekről – szurkolóiknak pedig a hozzájuk kapcsolódó túrákról. Az Újpest legutóbb Sevillában játszott nemzetközi kupameccset, ahol a vendégszurkolóknak hatósági vegzatúrával nem, legfeljebb a hazai fanatikusok huligáncsoportjaival kellett számolniuk.

A cikkünk elején már idézett Tamás például ott volt a spanyolországi mérkőzésen, ahogy sok túrát megélt a válogatott mellett is. Mint mondja, nagyobb táborok nemzetközi utaztatásánál nem is feltétlenül meglepő, ha a fogadó ország hatóságai túlbuzgó mértékben készenlétben állnak és erőteljesen szűrik, hogy ki milyen felszereléssel érkezik. Ezért az sem lepte meg túlságosan, amit a német rendőrök a fradisták vonatával tettek, az azonban, mint mondja,

egyszerűen nonszensz, hogy meg akarják akadályozni őket abban, hogy bejussanak a leverkuseni BayArenaba.

Nem balhézni mennek

„Nyilván nem szentéletű emberekről van szó, nem teljesen véletlen az óvintézkedés, de azt is tudjuk, hogy a németek mennyire túl tudják tolni ezt a biciklit”. Ezt már az Újpest-tábor másik tagja, György mondja, aki azonnal emlékeztet is a közelmúlt válogatott mérkőzéseire, például a müncheni EB-csoportmérkőzés körüli hercehurcára. A lila-fehérek törzsszurkolója azt mondja, nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy a fradisták „ott tudnak lenni az utcán is”, de hangsúlyozza, most nem azért utazik az az ezer ember a vonattal, hanem azért, mert

nagyon jó szériában van a csapatuk és támogatni, biztatni akarják őket, átélni a meccsélményt, szurkolni a kedvenceiknek.

Beszélgetésünk során kifejti, szurkolóként személy szerint neki is volt része rendőri vegzálásban, tudja, milyen érzés ez és milyen céljai (is) vannak, sok kellemetlenséget tudnak okozni a rend őrei azoknak a szurkolóknak, akik nem a balhé, hanem a meccsélmény miatt utaznak. Mint mondja, ez az egész azonban az egyszeri rendőrnek is egy felesleges plusz teher amire az esetek többségében semmi szükség sincs, sőt, amit szurkoló és rendőr is szeretne elkerülni.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

A Fradi helyett inkább ezzel foglalkozzanak a németek! Mészárlás Hamburgban: a Jehova Tanúi imaházában gyilkoltak

Bohár Dani a Fradi-vonatról: mi volt a fradisták bűne? Az, hogy magyarok