in ,

Ez tömény hazaárulás – Drasztikus lépéseket sürgetett Magyarországgal szemben Szabó Tímea az EBESZ fórumán

A Párbeszéd országgyűlési képviselője az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet parlamenti közgyűlésén kijelentette: nem engedhetik meg egy országnak sem, hogy „Oroszország trójai falova legyen”.

Információink szerint Szabó Tímea komoly kirohanásokat intézett Magyarország ellen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ minapi parlamenti közgyűlésén Varsóban. A Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta, Oroszország Ukrajna elleni háborúja megmutatta, mennyire törékeny is a béke és a biztonság Európában. Az egyszázalékos támogatottságú párt politikusa azt is kijelentette, a demokratikus ellenzék tagjaként neki is fel kell szólalnia az európai békéért és biztonságért. Szerinte az Európai Unió és az EBESZ annyira erős, amennyire erős a leggyengébb tagja, majd úgy fogalmazott, „ezeket a nemzetközi közösségeket azért hozták létre, mert egyazon értékeket valljuk.

Hiszünk az alapvető emberi jogokban, a polgári szabadságban, a szolidaritásban”.

Arról is beszélt, a háború megmutatja, a tagországok mennyire nőhetnek fel ezekhez az értékekhez, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy vannak olyan kormányok, amelyek elárulták ezeket az értékeket. Amelyek inkább Oroszország barátságát választják, mint hogy egy olyan szuverén, független államot támogasson, mint Ukrajna. S közölte, sajnos van olyan ország, mint az övé – utalva Magyarországra –, amely az egyetlen uniós tagállam, amely még nem ratifikálta Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, EP-képviselői pedig nem nyomták meg a gombot, amikor arról szavaztak, terrorista állammá nyilvánítsák Oroszországot. S vannak olyan országok, amelyek vegytiszta orosz propagandát terjesztenek – szögezte le.

„Ezek az országok a mi békénk és biztonságunk ellen tevékenykednek Európában. Ezek az országok elárulják közös értékeinket” –jelentette ki. „Ha mi, az EBESZ tagjai csak hátradőlünk, és tétlenek maradunk éveken, évtizedeken át, akkor annak ez lesz az eredménye.

Ha nem fogunk össze, és nem teszünk azonnali és drasztikus lépéseket

– mint például a vétó eltörlése vagy az orosz kémbank működésének betiltása –, akkor az az Európa, amit most ismerünk, nem fog már létezni gyermekeink számára” – fogalmazott Szabó.

Majd felhívta a résztvevők figyelmét, nem engedhetik meg egy országnak sem, hogy „Oroszország trójai falova legyen, ezért össze kell fognunk, és közösen kell cselekedniük, különben a békés és biztonságos Európa nem fog létezni gyermekeink számára”.

 

 

  

 

 

 

 

További híreink:
Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmustGuruló dollárok – Münchenben találkozhatott Maki Zaj és Korányi közvetlenül az első amerikai utalás előttNem kell hisztizni, nem kell pattogni, minden rendben van! Tűzifaprogram: kár volt a hisztériáért, a hatalmas igény sem veszélyezteti az erdőketPintért, Káslert a tanárokat és mindenkit gyalázott egy hajléktalankinézetű akárki a 168 órában – Ezért kár volt interjút adni

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Itt a vége! Vénaszájú elbukott – A kormánypártok átvették a budavári önkormányzat irányítását

Bencsik András a magyar légvédelemről: Ukrajna olyan ravaszul bele akarta ugrasztani Lengyelországot a csalánosba, ez a katonai fejlesztés több mint időszerű