in , ,

Ez tényleg megbuggyant: magyar katonákat küldene Ukrajnába Márki–Zay

Portálunk már beszámolt róla, hogy Márki-Zay Péter ezúttal Gulyás Márton műsorában borzolta vasárnap a kedélyeket mellbevágó kijelentéseivel.

Portálunk már beszámolt róla, hogy Márki-Zay Péter ezúttal Gulyás Márton műsorában borzolta vasárnap a kedélyeket mellbevágó kijelentéseivel. Az említett beszélgetésből kiderült, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester akár magyar katonákat is szívesen küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy kívánná és teljes mellszélességgel támogatja a kisebbségi jogokat lábbal tipró szomszédunk csatlakozását a katonai szövetséghez – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. 

A szokásos vasárnap esti facebookos élő bejelentkezése helyett Márki-Zay Péter most az általa meleg kommunistának titulált Gulyás Márton Partizán című műsorában beszélt. Gulyás az orosz–ukrán konfliktusról is kérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, amelyre Márki-Zay kifejtette, tart attól, hogy kirobbanhat a háború Ukrajna és Oroszország között, majd arról értekezett: ő akár magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene. Kérdésre azt is kijelentette, támogatná Ukrajna felvételét a NATO-ba.

 

A SZÁMOKKAL HADILÁBON ÁLL A BALOLDAL

Márki-Zay szerint a szivárványkoalíció rendelkezik szakpolitikai elképzelésekkel is, de konkrét számokkal nem tudott előállni, mert állítása szerint jelenleg is vitatkoznak bizonyos kérdéseken. Mint részletezte: a számokkal a baloldalon az a Surányi György foglalkozik, akire korábban Gyurcsány azt mondta: amikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány nála. Az infláció letörése kapcsán Márki-Zay kijelentette, hatalomra kerülésük esetén Surányi elképzelései alapján leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, s emiatt csupán egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben. Márki-Zay azt is mondta, hogy a rendőröknél, pedagógusoknál és az egészségügyi dolgozóknál „addig kell emelni a béreket, amíg az elvándorlás meg nem áll”. A hódmezővásárhelyi polgármester itt sem tudott mondani konkrét számot, és azt se tudta megmondani, miből tervezi ezeket fedezni.

Surányi György, Király Júlia és Bod Péter Ákos: többen dolgoznak ezen. Ők egy komplex modellezéssel számolják ki, mi az, amit a költségvetés el tud bírni

– zárta rövidre Gulyás kérdését Márki-Zay.

MÉG MINDIG NINCS KÉSZ A KÖZÖS LISTA

A műsorban szóba került a közös lista is, amely még mindig nincs kész, a törvényi határidő – február 26-a – pedig vészesen közeleg. Márki-Zay kérdésre elmondta: nem érez személyes felelősséget abban, hogy még nem áll készen az ellenzék közös listája, pedig azt legkésőbb januárra ígérték. Márki-Zay elmondta: még vasárnap este is dolgozni fog ezen, a stúdióból is egy ilyen témájú megbeszélésre fog menni.

Én mindent, amit lehetett, megtettem. A bármilyen jogos kéréseimet is elengedtem

– tette hozzá.

Egyedül a három romához ragaszkodtam, az nincs még leütve, de úgy gondolom, meglesz

– tájékoztatott Márki-Zay.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Maki Zaj bejelentette: ha nem ő győz, eldobja az életét

Cegléden gyűjtött aláírásokat Orbán Viktor