in ,

Ez szégyen! A magyar embereket becsmérelte Kunhalmi Ágnes – Ezeket mondta

Tájékozatlannak, nyelveket nem beszélőknek nevezte a magyar embereket Kunhalmi Ágnes

Tájékozatlannak, nyelveket nem beszélőknek nevezte a magyar embereket Kunhalmi Ágnes az oktatási vitanapon a Parlamentben. Az MSZP társelnöke úgy ágált a kötelező nyelvvizsga eltörlése ellen, hogy korábban nehézséget okozott neki az angol középfokú vizsga megszerzése. A szocialisták egyébként az elmúlt években többször kiálltak a nyelvvizsga-kötelezettség ellen, a diploma megszerzésének, illetve a felsőfokú intézménybe való továbbtanulásnak a feltételeként is – olvasható az Origó cikkében.

VIDEÓ:


smét általánosító és a magyarokat becsmérlő kijelentéseket tettek baloldali politikusok az oktatás helyzetéről rendezett parlamenti vitanapon szerdán. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke úgy fogalmazott: És most már ott tartanak, hogy a nyelvvizsgát is eltörlik egyébként, csak azért, hogy még inkább a propaganda tudjon érvényesülni egy tájékozatlan, nyelveket nem beszélő országban.

A kijelentés első fele azért is figyelemre méltó, mert

Kunhalmiak korábban nehézségeket okozott a nyelvvizsga megszerzése.

Emlékezetes, hogy Kunhalmi Ágnest korábban a szocialista párton belül is kritizálták a nyelvvizsga hiánya miatt. Kisebb botrány kerekedett 2014-ben abból, hogy az MSZP oktatáspolitikusaként szerepelt a nyilvánosság előtt, miközben nem volt még diplomája és nyelvvizsgája sem. Ráadásul a párt honlapján egy ideig hamisan az szerepelt, hogy kommunikációból egyetemi diplomája van, politológiából pedig 2011 januárjában volt a diplomavédése. Kunhalmi ekkor azzal védekezett, hogy a szavahihetősége és a tisztessége akkor lenne megkérdőjelezhető, ha akár egyetlen alkalommal is valótlanságot állított volna. Ezzel szemben többször is elmondta, hogy az egyetemeket abszolutóriummal lezárta. A botrány hatására aztán a párt oldalán módosították a végzettségére vonatkozó adatokat, és azt írták, hogy „abszolutóriummal lezárva, nyelvvizsga előtt áll”. Kunhalmi Ágnes a Magyar Nemzetnek akkor úgy nyilatkozott: korábban félreérthetően szerepeltek a végzettségéről megadott adatok, ezeket akkor pontosították, amikor kiderült, hogy képviselőjelölt lesz. Ezt cáfolja, hogy a képviselőjelölti szórólapján is az szerepelt: politológus, bölcsész.

 

 

 

Később, 2015 végén sikerült letennie a nyelvvizsgát, ami egy 2016. februári Index-cikkből derült ki.

Kunhalmi a portálnak azt mondta, hogy 2015 végén vizsgázott angolból, és sikerült a középfokú írásbeli vizsga. – Nekem nem kell elmondani, hogy nehéz dolog szembesülni egy rossz eredménnyel. De mindenkinek javaslom, aki a maga hibáztatásával van elfoglalva, akár nyelvvizsga, akár bármi más miatt, hogy azt az energiát, amit önsajnálatra pazarolna, fordítsa a következő időszak erőfeszítéseire, és akkor sikerülni fog – adott tanulási tanácsokat a politikus. Ezek fényében is visszatetsző, hogy most a Parlamentben lekezelő módon beszélt a „nyelveket nem beszélő” tömegekről.

Korábban az MSZP támadta a kötelező nyelvvizsgát

Fontos megjegyezni azt is, hogy a szocialisták korábban többször tiltakoztak a nyelvvizsga-kötelezettség ellen. Még 2015 áprilisában Hiller István, az MSZP oktatási kabinetvezetője azt javasolta: a kormányzat hirdessen „amnesztiát” azoknak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehetik át diplomájukat. Később, ugyancsak Hiller István arról beszélt a sajtó előtt: „az MSZP elvárja a kormánytól, hogy a közoktatás, különösen az idegennyelv-oktatás állapota miatt függessze fel azt a rendelkezést, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni a felsőoktatásba. Szerinte nincs értelme ezt a rendelkezést bevezetni, mert a magyar közoktatás nem képes megfelelő színvonalú, használható idegennyelv-tudást biztosítani.

Sértegették a kormánypárti szavazókat

A baloldal korábbi és mostani megnyilvánulásai tehát egyrészt leminősítik a pedagógusok munkáját, másrészt sértők a magyar emberekre nézve, akiket tájékozatlannak vagy éppen tanulatlannak neveznek.

Mindez nem meglepő, hiszen a 2022-es választási kampányban, majd az április 3-i bukásuk után is többször hallottunk hasonló nyilatkozatokat.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt „sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz” hasonlította a Fidesz szavazóit, de hasonló stílusban beszéltek több millió magyar emberről a baloldali szavazatszámláló aktivisták, illetve ismert „megmondóemberek”. Előbbiek „analfabétának, alkoholistának és önálló akarat nélküli zombiknak” állították be a vidéki szavazókat, míg egyes baloldali véleményvezérek és újságírók „nyomorult, semmit sem értő, agymosott, igénytelen külsejű, megvehető” emberekként írták le a Fidesz–KDNP szavazóit.

 

(magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

 

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Undorító – Szabó TimiKÉM Baranyi miatt most Fürjes Balázst provokálja

Szilvay Gergely: Baranyi Krisztina stílusa bicskanyitogató