in ,

Ez sem stadion – Régóta várt sportcsarnok épül meg Solton

Egy többfunkciós park és egy kereskedelmi-szolgáltató központ is létre jön a kisvárosban

Több jelentős beruházásról számolt be a Bács-Kiskun megyei Solt polgármestere, Kalmár Pál az MTI-nek: egyrészt megújul a városközpont, másrészt sportcsarnok is épülhet a településen.

A projekt a legnagyobb hangsúlyt a Sákor-csatorna melletti zöldfelület rekreációs célú fejlesztésére fekteti, amelyben van játszótér kialakítás, futópálya építés, valamint tanösvény és sétaút létesítés is. 

Az átalakításokat követően egy többfunkciós park jön létre, ami a tervek szerint a családok aktív pihenését szolgálja – derült ki Kalmár Pál szavaiból. A fejlesztésre 500 millió forintot a TOP forrása biztosít.

Önkormányzati és kormányzati pénzből épül meg a sportcsarnok

A városvezető egy sportcsarnok megépítésére is kitért. “Ezzel végre valóra válhat a település lakóinak régi vágya” – fogalmazott a politikus. “A sportcsarnok a település életében olyan kitüntetett tér lesz, amely a sporton túl számos szociális, kulturális, rekreációs és szórakoztató tevékenység helyszíneként szolgálhat majd.”

A létesítmény 500 millió forint önkormányzati forrásból és a 450 millió forint egyedi kormányzati támogatásból jön létre. A Magyar Közlöny január 18-ai számában megjelent kormányhatározat szerint ugyanis 45 település közel 10,7 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesül, köztük Solt is.

Lecserélődnek a város kihasználatlan épületei

A polgármester elmondta, a felsoroltak mellett, a város központjában a ki nem használt, városképet zavaró épületek helyébe egy kereskedelmi-szolgáltató központ is megépül gazdaságfejlesztési céllal.

A két fejlesztési terület mellett kisebb, kiegészítő beruházások is megvalósulhatnak, ilyen például a fásított köztér kialakítása, valamint parkolóhelyek létesítése.

 

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Az M8-as hamarosan az osztrák határig fog érni!

Örömhír – Máris egymásnak esett az ellenzék az EP választások miatt. A párbeszéd és az MSZP egymást zsarolja