in ,

Ez sem stadion! Így halad az M70-es négysávúsítása

A szlovén határig futó gyorsforgalmi út fejlesztésén az EuroAszfalt és a Colas dolgozik.

Folyamatosan zajlik a Letenyétől a tornyiszentmiklósi szlovén határátkelőhelyig haladó M70-es gyorforgalmi út egyre látványosabban kinéző fejlesztése. Júniusban képriporttal számoltunk be az EuroAszfalt Kft. és a Colas Út Zrt. által kivitelezett fejlesztésről, most pedig a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) új híreket közölt a munkálatok előre haladásáról.

A vakációzóknak és a szlovén Koper tengeri kikötőjébe tartó teherforgalomnak is fontos fejlesztés során 10,1 kilométer hosszan alakítanak ki a korábban 2×1 sávos útból 2×2 sávost pályát. Emellett összesen 9 új híd is elkészül és 5 eddig is használt hidat pedig felújítanak. A projekt részét képezik még többek között közműkiváltási és árvízvédelmi feladatok is.

Ideiglenes forgalomterelés mellett dolgoznak

Most arról érkezett információ, hogy a forgalmat augusztus 12-én Muraszemenye és Tornyiszentmiklós között (11+850 – 16+510 kilométerszelvények) a megépült jobb oldali pályára terelik. A munkálatok jó ütemben haladnak, jelenleg a bal pálya aszfaltozásán dolgoznak a szakemberek. Ezzel együtt a koronaélek munkálatai is zajlanak és vízépítési feladatokat is ellátnak a kivitelezők.

Az autósok várhatóan 2019 december közepétől vehetik teljes egészében birtokba a megújult M70-est.

 

(forrás: Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Nem stadion – Megújult a siklósi vár rózsakertje

Hatalmas magyar siker! Hosszú Katinka két számban is aranyérmet nyert pénteken