in

EZ PIKÁNS! – Nicsak! Az Indexnek még telefonszáma is volt a körözött rendőrverőhöz!

Nem semmi

 

Mit tud még az Index?

Nicsak! Az Indexnek még telefonszáma is volt a körözött rendőrverőhöz!

Az ész megáll! A nyomozók hónapokig keresték azt a verekedő CEU-párti tüntetőt, akihez – mint most kiderült – az Indexnek még telefonszáma is van. A portál pénteken rá is csörgött a férfira, és megkérdezte tőle, mi a véleménye arról, hogy vádlott lett, és miért ütött meg egy rendőrt. A férfi pedig elmagyarázta, csupán önvédelemből tette, rávitte a szükség… Már csak az a kérdés, az Index mikor szerezte meg a vádlott telefonszámát? Ha már tavaly áprilisban, májusban is megvolt, amikor a nyomozók még nagy erőkkel keresték az elkövetőt, az további izgalmas kérdéseket vethet föl…

 

Az Indexnek sikerült rácsörögnie telefonon arra a férfira, aki ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken emelt vádat a tavaly április 4-ei Kossuth téri CEU-tüntetés miatt. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, mert megütött egy rendőrt, aki a Parlament épületét védte a fölhergelt tüntetőktől. Az Index hosszasan idézte a férfi magyarázkodását, aki azt ecsetelte, hogy ő ugyan „egyáltalán nem próbálta erőszakkal akadályozni a rendőrséget, igazát pedig videofelvételekkel is tudja igazolni”. A férfi szerint csupán-csak annyi történt, hogy a tömeget távol tartani igyekvő egyik rendőr „nem volt ura a helyzetnek”, a keze pedig véletlenül a férfi mellkasáról a nyaka alsó részére került és a nyakának feszülve próbálta eltolni a tömeget. Erre ő próbált szemkontaktusba kerülni az egyenruhással, majd többször rá is kiáltott, ám miután egyik sem használt,

a testi épsége megóvása érdekében a kezét használta, ami egy szerencsétlenül alakult ütéshez vezetett.

A nyomozással kapcsolatban a férfi elmondta, hogy szembesítésre is sor került, ahol a rendőrrel együtt megnézték a felvételeket, majd mindkét fél elnézést kért egymástól. (Ő legalábbis ezt állítja – de mi azért meghallgatnánk erről a rendőr verzióját is.) Ezért nem is érti, miért történt vádemelés.

A vádlott tehát úgy gondolja, neki és a tüntetőknek joguk van testi erőszakkal a rendőröket lökdösniük, megpróbálni bepréselni őket a Parlament épületébe. Ha viszont a rendőr próbálja magától távol tartani a lökdösődőket, és ennek során véletlenül az egyikük nyakához ér, akkor a lökdösődőknek joguk van pofán vágni az egyenruhást, hiszen mégis mit képzel magáról. Ez tehát a CEU-pártiak tüntetési kiskátéja, amit a vádlott most megosztott a nyilvánossággal. Roppant tanulságos. 

Ennél is érdekesebb azonban, hogy a férfit heteken át kereste a nyomozó ügyészség az áprilisi tüntetés után. És – miként azt tavaly júniusban megírtuk – csaknem két hónappal később sikerült őt megtalálni, és gyanúsítottként kihallgatni. Fölvetődik a kérdés: ha az Index szerkesztőségének már tavaly áprilisban is volt telefonszáma a kékinges pofozkodóhoz, miért nem segítette a hatóság munkáját? 

„TOLJATOK, TOLJATOK!”

Arról, hogy a kékinges férfit keresik a nyomozók, a PestiSrácok.hu számolt be elsőként még tavaly áprilisban. A Kettős Mérce Facebook-oldalán közzétett felvételen jól látszott, amint egy világoskék inges, uniós zászlót lobogtató férfi minden ok nélkül megütött egy rendőrt a Parlament főbejáratánál. (Az eredeti felvételen2:53-nál látható ez a jelenet.) Cikkünk megjelenése után Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya feljelentést tett, a Budapesti Nyomozó Ügyészség pedig eljárást indított. Egyébként az agresszív, zászlós férfi megpróbált áttörni az épület főbejáratát védő rendőrsorfalon, és azt üvöltötte hátra a tömegnek, hogy „Toljatok, toljatok!”. Az áttörés viszont nem sikerült neki és társainak sem. A felvételen egyébként az is hallható, ahogy egy másik tüntető az alábbi szöveggel próbált „barátkozni” az épületet védő egyik rendőrrel:

Ha hozzáérsz a lányhoz, eltöröm kezed-lábad, és a hátadba szurkálom!

Vezető kép: Borsonline.hu

 

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

JÖNNEK! – 31 illegális migránst fogtak el Bács-Kiskun megyében

Hazudik a liberális média – Fidesz: nem volt patkány a Péterfy Kórház műtőjében