in , ,

Ez nem vicc! Az EU “fontolóra veszi” a koronavírus-végbéltesztek bevezetését

Az európai döntéshozók a sajtó kérdéseire válaszolva elmondták, hogy meg fogják vizsgálni az anális tesztek hatékonyságát

Az európai döntéshozók a sajtó kérdéseire válaszolva elmondták, hogy meg fogják vizsgálni az anális tesztek hatékonyságát, és ha a szakértők rábólintanak, akkor alkalmazhatják őket – írja a liner.hu.

A kérdés az után merült fel a döntéshozók körében, hogy bejárta a világsajtót Kína módszere, ahol már végbélből vett minták alapján azonosítják a koronavírus-fertőzötteket. Az Európai Bizottság legutóbbi sajtótájékoztatóján valaki afelől érdeklődött, Európában tervezik-e alkalmazni ezt a módszert?

Stefan De Keermaecker azt állította, “minden egyes lépést szakemberekkel fognak megvitatni”, még mielőtt élesben bevetnék a módszert, legyen szó akármilyen mintavételezési eljárásról. Mint mondta:

“Mint ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is a tudósokra és szakértőkre fogunk hallgatni. Ha ez az egyetlen opciónk maradt, akkor állunk elébe a véleményeknek – részletekbe azonban nem szeretnék belemenni.”

Mivel a kínaiaknál állítólag sokkal pontosabb eredmények születtek az anális tesztek esetében, ezért bizonyos beállítottságú az újságírók úgy gondolják, megfontolandó lenne kielemezni a módszer létjogosultságát az Európai Unióban is.

 

(magyarjelen.hu)

 

ELINDULTUNK! A TELEGRAM oldalunk is elindult! Csatlakozz hozzánk!
https://t.me/s/mindenszo

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Kinyitunk mozgalom nyomorultjai tüntettek vasárnap a Hősök terén – 50-en voltak

Támadás alatt vannak az utolsó bástyák is – Lengyelországot és Oroszországot is támadja a Mély Állam – Magyarországon már mozgolódnak