in ,

Ez nagyon jó hír! Teljes összeomlás: szakadnak a baloldali önkormányzatok is

Az április 3-i elsöprő Fidesz-KDNP-győzelem úgy tűnik, hatással van a baloldali vezetésű önkormányzatokra is.

Az április 3-i elsöprő Fidesz-KDNP-győzelem úgy tűnik, hatással van a baloldali vezetésű önkormányzatokra is. Összeomlani látszik, de legalábbis alapjaiban megingott a baloldali összefogás többek közt Miskolcon és Pécsett is.

 

Számos példa bizonyítja, hogy a látványos országgyűlési választási bukás után felelőst kerestek és egymásnak estek a baloldali összefogás képviselői. Volt, aki a Jobbikot, volt, aki Gyurcsány Ferencet vagy Márki-Zay Pétert okolta a történelmi vereségért, egyetértés többnyire csak abban volt: valamit nagyon elhibázott a másik.

Az elemzők és a pártok a jelenlegi eredményeket a 2019-es önkormányzati választások számaihoz hasonlítva is értékelik. Ebből a szempontból említést érdemel, hogy
A FIDESZ–KDNP-NEK SZÁMOS, KORÁBBAN VESZTES TELEPÜLÉSEN SIKERÜLT ERŐSÖDNIE, SŐT, ELŐNYT SZEREZNIE.

A Republikon Intézet elemzése szerint Budapesten 13 százalékponttal, Szegeden szintén 13-mal, Tiszaújvárosban 16,5 százalékkal csökkent a baloldal előnye. Egerben 14 százalékkal, Miskolcon pedig 17 százalékkal értek el kevesebbet a baloldali összefogás pártjai ezen a választáson.

 

Ma már bukna a baloldali polgármester Miskolcon
Jelentős változások következtek be Miskolcon is. A kétharmados kormánypárti többség egyik legnagyobb győzelmének számít, hogy sikerült a várost „visszaszereznie” – azt a várost, ahol legutóbb még a baloldali összefogás jelöltje, Veres Pál a szavazatok 55 százalékával ülhetett a polgármesteri székbe.

Április 3-án a legtöbb szavazatot mindkét Miskolc székhelyű választókerületben a kormánypártok jelöltje – Csöbör Katalin és Kiss János – kapta meg.
A SZÁMOK TEKINTETÉBEN ÚGY TŰNIK, HOGY MA MÁR A POLGÁRMESTERI SZÉKET IS A FIDESZ–KDNP VINNÉ EL AZ ÖSSZEFOGÁS ELŐL.

Nem ez az egyetlen jele annak, hogy megingott az összefogás egysége a városban. Beszédes az is, hogy
VERES PÁL POLGÁRMESTER ELVESZÍTETTE KÖZGYŰLÉSI TÖBBSÉGÉT,
amely a rendeletalkotáshoz is szükséges. Az történt ugyanis, hogy – mint a miskolci Fidesz közölte – a baloldal több tagja egyszerűen kihátrált a polgármester mögül.
Miskolc baloldali vezetői már a közgyűlésben sem képesek egymással szót érteni. Alkalmatlanok a város vezetésére
– írták.

A megyeszékhelyen több súlyos probléma is napirenden van: a helyi tömegközlekedés kis híján csődbe ment, nemrégiben pedig a városvezetés egy 8 milliárdos gigahitelt akasztott volna a város nyakába. Az sem tett jót a polgármester népszerűségének, hogy A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN – VÉSZHELYZETI JOGKÖRÉT KIHASZNÁLVA – ENYHÉN SZÓLVA IS NYOMOTT ÁRON ADOTT EL ÖNKORMÁNYZATI LAKÁST EGY DK-S KÉPVISELŐNEK.

 

 

Szétesik a baloldali összefogás Pécsett is

A napokban a baranyai megyeszékhely, Pécs közgyűlésén is felpörögtek az események, amikor a baloldali polgármester, Péterffy Attila „alól” kidőlt a Momentum-frakció. A párt képviselője, Topán László ugyanis bejelentette, hogy kilép, és a továbbiakban a Mindenki Pécsért független képviselőjeként folytatja a munkát.

A BALOLDALI SZÉTESÉS PÉCSETT JÓ IDEJE TART.A Mindenki Pécsért egyesület tagja volt ugyanis korábban maga a polgármester is, ám kizárták, miután súlyos kritikákat fogalmaztak meg vele szemben. Mellár Tamás – Pécs 1. számú választókerületének nyertese –, az egyesület alapító elnöke korábban azt nyilatkozta: azért kezdeményezték Péterffy kizárását, mert

NEM TARTOTTA BE POLGÁRMESTERKÉNT AZOKAT AZ ALAPELVEKET, AMELYEKNEK ALAPJÁN Ő LETT A BALOLDALIAKAT ÖSSZEFOGÓ MINDENKI PÉCSÉRT PÉCSI POLGÁRMESTERJELÖLTJE.

A kiugró momentumos indoklása is sokat sejtet a háttérben zajló „tevékenységről”. Azt írta: nem kíván „sem ambiciózus egyének, sem immunhiányos szervezetek foglya, hasznos hülyéje vagy épp tettestársa lenni.”

SAJTÓHÍREK SZERINT EZZEL A HELYI MOMENTUM-ELNÖK, NEMES BALÁZS CSALÁSI BOTRÁNYÁRA IS  UTALT. 

Nemes Balázst a Momentum volt alelnöke, Körömi Attila vádolta meg szervezett választási csalással. A párt belső vizsgálatot is lefolytatott, ami alapján – állítja Körömi – bizonyítható, miként csalt Nemes annak érdekében, hogy pécsi elnök maradhasson.

Vannak olyan városok, ahol már a választás előtt – részben az előválasztási cirkusznak köszönhetően – megbomlott a baloldali koalíció -, ilyen település Tatabánya és Baja is. Így kijelenthető: a választási kampány és a történelmi vereség a teljes összeomlás szélére sodorta a baloldalt.

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Az ellenzéki sivalkodók máris budapesti városállamot akarnak – Legyen, mi támogatjuk!

Bravó, EU! A brüsszeli olajembargó 70 százalékkal is felviheti az árakat