in ,

Ez már olyan hülye, hogy szinte fáj – Már megint hazugságon kapták az vásárhelyi ellenzéki jelöltet

szerencsétlen

Már megint hazugságon kapták a vásárhelyi ellenzéki jelöltet

A hétvége sistergős bombahíre volt, hogy a hódmezővásárhelyi ellenzéki polgármestert – aki mögé felsorakozott az MSZP-től kezdve a Jobbikon át a Momentumig mindenki – azt követően rúgták ki a munkahelyéről, hogy bejelentette: elindul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson.

Mára kiderült, ez sem igaz, ahogyan az sem volt az, hogy a térfigyelő kamerákat azért szerelték fel az otthona előtt, mert jelöltté vált. A kamerafelszereléssel kapcsolatos döntés is megszületett már hónapokkal ezelőtt.

Igazolhatóan 2017 októberében született meg a döntés, hogy Márki-Zay Péter munkaviszonyát megszüntetik, így az nem állhat semmilyen összefüggésben azzal, hogy decemberben bejelentette, indul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson – tájékoztatott a Szentesen működő LEGRAND Magyarország Kft.

A cég közleményében kiemeli: egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor –ahogy az történt Dr. Márki-Zay Péter esetében is – a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékelik. Döntéseikben soha nem játszott szerepet – és a jövőben sem fog – a munkavállalóik politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása – áll a közleményben.

Márki-Zay Péter második állítása is valótlannak bizonyult. Korábban úgy nyilatkozott, polgármester-jelölti indulásának bejelentését követően váratlanul térfigyelő kamerát szereltek abba az utcába, ahol lakik, így minden irányból figyelni tudják a hozzá érkezőket.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat az MTVA-nak adott nyilatkozatában cáfolta az összefüggést, rámutatva, a térfigyelő kamerák felszereléséről még 2017 februárjában született döntés, amely a közbeszerzési hatóság oldalán márciustól nyilvánosan is elérhető. A kamerákat a rendőrség által kijelölt helyekre telepítik, a rendszer a rendőrséghez van bekötve, így az önkormányzatnak lehetősége sincs a felvételek megtekintésére.

(forrás: Oláh Gellér, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Svájc megelégelte az ingyenélőket – tudjuk kiket

“Rühes” kórházak – Tarlóst felháborította a rémhírterjesztés