in ,

Ez már a végjáték: az oroszok elfoglalták Mariupolt

Orosz kézre került Mariupol kikötője

A polgármester szerint a belváros gyakorlatilag megsemmisült.

Az Azovi-tenger partján lévő Mariupol ostroma továbbra is zajlik, azonban a város egy része a jelek szerint már orosz kézre került. Először az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy szorosabbra vonták az ostromgyűrűt a város körül, és hogy már a város utcáin zajlik a harc. Később ezt a város polgármestere is megerősítette. Vadim Bojcsenko azt mondta:

A belváros gyakorlatilag megsemmisült. Nincs egy talpnyi föld a városban, amelyen ne lennének láthatóak a háború nyomai.
Az ukrán hadsereg egyik közleménye arra enged következtetni, hogy a város kikötőjét már elfoglalták az oroszok. A péntek éjjel kiadott közleményben ugyanis azt írták:

A megszállók részsikereket értek el a donyecki hadműveleti területen és ideiglenesen megfosztották Ukrajnát az Azovi-tengerhez való hozzáféréstől.
Az Azovi-tenger partján fekvő többi ukrán területet az oroszok már korábban is elfoglalták, vagyis a ködös megfogalmazás arra utalhat, hogy most már Mariupol kikötőjébe is bejutottak az orosz csapatok. A közleményben azt nem írták, hogy azóta az ukránok helyreállították volna a tengerhez való hozzáférést, vagyis a kikötő valószínűleg orosz kézen maradt.


 

Mindenszo.hu kommentár: akkor mi is volt az a duma, hogy Ukrajna kitart, meg hősiesen ellenáll? Itt ez nem látszik, nyoma sincs ennek.

 

 

(forrás: mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Úgy köpköd, mint Maki – Amikor már nincsenek érvek, a baloldal szavazó köpköd: leköpték a Hír Tv-t! Szeretetország, mi? Videó

Feri megbuggyant, most verseket ír – Mi is írtunk neki egyet! Íme