in ,

Ez ma a baloldal: szóváltás, megütött rendőr, sörösüveggel megdobott rendőrautó – így telt a csütörtök éjszaka Budapesten

A tiltakozók péntek reggelre meg akarták bénítani a fővárost.

Csütörtök este utcai rendbontásba kezdett fordulni a baloldal tüntetéssorozata, péntek reggelre a város megbénítását tervezték – írja a Mediaworks Hírcentruma. Mint arról a Mandiner is beszámolt, több tüntetővel szemben kellett már csütörtökön este 10 óra előtt is intézkedniük a rendőröknek. A Hírcentrum most azt írja, fél 11 után egyre inkább kezdte elveszteni békés jellegét a baloldal által szervezett tüntetés, amellyel eredetileg a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása ellen tiltakoztak.

Heves szócsaták, rendőrautóra dobott sörösdobozok

Miután a néhány száz demonstráló egy része távozott, az Erzsébet hídnál maradt kemény mag egyes csoportjai egyre hangosabb szócsatába keveredtek a rendőrökkel. Egy graffitizés miatt a tömegből kiemelt ittas nő ellenállt, megütötte az ügyben intézkedő rendőrt, amire egyes demonstrálók is harciasabban kezdtek viselkedni. A tüntetők állítólag az előállítás módja miatt keveredtek vitába az egyenruhásokkal, ezért megpróbálták megakadályozni, hogy a rendőrségi furgon elszállítsa a nőt.

Telex arról is beszámolt, hogy valaki a hídról

egy rendőrautóra dobott egy zsáknyi sörösüveget és sörösdobozt.

A rendőrök az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt állítottak elő egy férfit a gyűlés helyszínéről, aki az arcát kendővel eltakarva vett részt a demonstráción, és festékszóróval fújta le az aszfaltot. Hasonló cselekményért több személyt is keresett a rendőrség, miközben egyes szónokok arra buzdították a tüntetőket, hogy ilyen helyzetben ne írjanak alá semmi.

Meg akarták bénítani a főváros reggeli forgalmát

444.hu-nak egy aktivista arról beszélt, hogy a péntek reggeli csúcsforgalmat is megbénítanák a tüntetők, akik egész éjjel az utcán terveztek maradni. Érdekesség, hogy a Kutyapártnak csupán éjfélig volt engedélye a tüntetésre, mivel úgy vélték, hogy a résztvevők utána „úgyis” hazamennek.

További tüntetések várhatók

Azonban, ha hinni lehet az MKKP vezetőjének, Kovács Gergelynek, a demonstrációsorozat korántsem fulladt még ki, a következő napokban újabb megmozdulásokat terveznek. Márki-Zay Péter civil mozgalma pedig szombatra hirdetett tüntetést a Jászai Mari térre.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Futóbolondok – Megint kezdi: bukott Maki Zaj szerint minden Fidesz-szavazó idióta

Dömötör Csaba reagált Maki Zaj sértegetéseire: sokan gondolhatták, hogy egy választási vereség véget vet majd a sértegetéscunaminak