in ,

Ez igen! Márki-Zay Péter titokban óriási szemétlerakót csinálna Hódmezővásárhelyen

Döbbenet…

A vásárhelyi Fidesz közlése szerint Márki-Zay Péter polgármester nem tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy 12 ezer tonna vegyes hulladék és szennyvíziszap érkezik Olaszországból a város melletti hulladéklerakóba.

Benkő Zsolt és Cseri Tamás fideszes városatyák kedden arról beszéltek, nemzetközi hulladéklerakóvá tenné egy titkos terv keretében Vásárhelyt és környékét Márki-Zay Péter polgármester – számolt be a vasarhely24.hu.

Az közismert, hogy a korábbi ASA Kft. utódja, az FCC Hódmezővásárhely Kft. a város határában, a Lelei út mentén tevékenykedik, ott szemétlerakót is üzemeltet. A cégben Hódmezővásárhelynek is van részesedése a város egyik cégén keresztül. A vásárhelyiek háta mögött azonban létrejött egy titkos szerződés, mely azt tartalmazza, hogy Olaszországból 12 ezer tonna hulladékot szállítanak és fogadnak be, és deponálnak a vásárhelyi hulladéklerakóban – mondta Benkő Zsolt.

 

Hozzátette, információik szerint az ehhez szükséges engedélyeket megszerezték, és ennek a hulladéknak a szállítása a közeljövőben megtörténik. Első körben 260 szállítmány vegyes hulladék szállítását tervezik, mely a továbbiakban már nem használható fel. Emellett további 270 szállítmány szennyvíziszapot (ipari szennyvíz kezelésből származó hulladékot) szeretnének itt deponálni. A kiadott engedélyek 2020. február végéig teszik lehetővé a szállítás és elhelyezés lebonyolítását – tette hozzá.

(origo.hu)

A kretén LMP azt kéri, állítsák le a paksi bővítést!

Luxusvillából kéreget a 444 főszerkesztője