in ,

Ez gyors volt – Zelenszkij, a humorista lényegében kapitulált – Egyedül maradt Ukrajna Zelenszkij szerint

“…nem félünk beszélni államunk biztonsági garanciáiról, illetve semleges státuszáról sem.”

„Egyedül maradtunk országunk védelmében. Ki hajlandó harcolni a mi oldalunkon? Nem látok ilyeneket. Ki hajlandó Ukrajna NATO-felvételét szavatolni? Mindannyian félnek” – jelentette ki az ukrán elnök péntek hajnalban.

Ukrajna magára maradt a harcban – jelentette ki pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-oldalán.

„Egyedül maradtunk országunk védelmében. Ki hajlandó harcolni a mi oldalunkon? Nem látok ilyeneket. Ki hajlandó Ukrajna NATO-felvételét szavatolni? Mindannyian félnek” – jelentette ki az elnök, aki ugyanakkor köszönetét fejezte ki azon országoknak, amelyek nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is segítik Ukrajnát az orosz katonai művelet közepette. Zelenszkij szerint az elmúlt 24 órában 137 ukrán katona, illetve civil vesztette életét 316-an pedig megsebesültek.

Az ukrán elnök azt állította, hogy az ellenség őt első számú célpontként, a családját pedig második számú célpontként jelölte meg. Az államfőt megsemmisítve akarják, politikai értelemben megsemmisíteni Ukrajnát .

Azt is hangsúlyozta, hogy a kormányzati negyedben marad a nélkülözhetetlen kormányszervek többi tagjával együtt. Mint mondta, családja is Ukrajnában marad. Beszélt arról is: „Nem félünk Oroszországtól, nem félünk Oroszországgal beszélni, nem félünk beszélni államunk biztonsági garanciáiról, illetve semleges státuszáról sem.”

(mandiner.hu)

Add tovább!

Rendkívüli videó. Csak nálunk látható! Oroszország megtámadta Ukrajnát. Mi lenne ha az ellenzék vezetné az országot? Videó

Brit politikus – Nigel Farage: nem volt értelme bottal böködni az orosz medvét