in ,

Ez durva: csaknem százmilliót költhetett a baloldal arra, hogy tömeget mutasson fel

A DatAdat Professional Kft. összesen több mint 50 millió forintot, míg a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 40 milliót költött buszos utaztatásra, illetve személyszállításra tavaly márciusban

A DatAdat Professional Kft. összesen több mint 50 millió forintot, míg a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 40 milliót költött buszos utaztatásra, illetve személyszállításra tavaly márciusban – értesült a Mandiner az egyesült ellenzék kampányfinanszírozását vizsgáló hatósági eljárásra rálátó forrásból. 

A portál cikkében úgy fogalmazott, hogy a baloldalhoz köthető, az amerikai kampányfinanszírozási ügyben is érintett DatAdat az ellenzéki összefogás március 15-i, Donald Tusk közreműködésével megtartott kampányrendezvényével összefüggésben bízhatott meg egy személyszállítással foglalkozó vállalkozást autóbuszos szolgáltatással.

Ugyanezzel a céggel márciusban – a lap információi szerint – az MMM is szerződött, mégpedig a fenti összegben. Ezek nyomán az egyesült ellenzék több száz, egyenként ötvenfős busznyi résztvevőt fuvarozhatott az eseményre, ami kétséges, tekintve, hogy alig akad olyan cég, aminek ekkora kapacitása lenne.

Mint arról lapunk is beszámolt, a hatpárti baloldali összefogás a Műegyetem rakparton tartott nagygyűlést tavaly a választások előtt, akkor a szervezők büszkén számoltak be róla, mekkora tömeg gyűlt össze az eseményre, noha a felvételek tanúsága szerint nem volt jelentős a sokaság.

 

 

Mint ismert, a DatAdat többek között érintett abban a botrányban, melynek lényege, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester volt főtanácsadója, Korányi Dávid által az Egyesült Államokban gründolt Action for Democracy (AD) nevű szervezet összesen mintegy hárommilliárd forintnyi dollárt biztosított a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

Ismert, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának korábban a Nemzeti Információs Központ készített jelentést a pénzmozgásokról, melynek nyilvánosságát feloldották.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bezzegrománia – Bod Péter Ákos szerint Románia utoléri Magyarországot! Ó, hát persze! Mutatjuk, mennyire!

Itt az igazság – Versenyképesség: Magyarország brutálisan előzi Romániát