in ,

Ez a lényeg, nem a „mészároslőrincezés”: az EU-n belül a magyar gazdaság indította a legerősebben az évet

A Központi Statisztikai Hivatal kedden közzétett becslése szerint a GDP 1,9 százalékkal nőtt az előző negyedévez képest

A Központi Statisztikai Hivatal kedden közzétett becslése szerint a GDP 1,9 százalékkal nőtt az előző negyedévez képest, ezzel hazánk érte el a legnagyobb gazdasági növekedést az EU-ban.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett első becslése szerint a bruttó hazai termék (GDP) az első három hónapban az előző negyedévhez viszonyítva 1,9 százalékkal nőtt – írja az MTI.

Varga Mihály pénzügyminiszer keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy

az eddig nyilvánosságra hozott adatok alapján a magyar gazdaság érte el a legnagyobb növekedést az EU-n belül az előző negyedévhez képest.

Ebben az összevetésben az elemzők 0,3 százalékos csökkenést, éves szinten pedig a KSH becslésénél jóval nagyobb, 4 százalék körüli visszaesést valószínűsítettek.

A miniszter az adatokból arra következtetett, hogy a gazdaság jól hasznosította a kormányzati támogatásokat, és alkalmazkodott a kihívásokhoz, így a korlátozások kevésbé fogták vissza a teljesítményt.

Magyarország a sikeres oltási programnak és a hatékony gazdaságpolitikának köszönhetően megkezdte a visszazárkózást,

ezzel lépéselőnyhöz jutott az uniós tagállamok között, és a második negyedévben az előzőnél is jelentősebb, két számjegyű növekedésre számíthat

– hangsúlyozta.

Varga Mihály szerint éves szinten legalább 4,3 százalékos, jövőre pedig még erőteljesebb növekedés várható, így a fellendülés gyorsabb lehet a várakozásoknál.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Deák Dániel: a NAV-elnököt pár éve meghurcolta a 444, hogy nem tud angolul

Tízezrek nézik! Totál égés! Újra angolul kérdezték a főpolgármestert+miniszterelnök-jelöltet és újra elszaladt – Videó