in ,

EXKLUZÍV – Durva leleplezés Jurák Katától – A balliberálisok szerint Sorosnak semmi köze a migráció segítéséhez

A publikáció teljes verziója csak nálunk érhető el!

FIGYELEM! Jurák Kata írása teljes terjedelmében, csak nálunk, a mindenszo.hu -n olvasható!

A balliberálisok szerint Sorosnak semmi köze a migráció segítéséhez

“Szegény Soros, szegény CEU, gonosz magyarok”

A balliberális média ismét gőzerőre kapcsolva próbálja meg elhitetni, hogy a névtelen bankkártyák a migránsok kezében a “Habonyhoz köthető” (?) Nova24.hu horvát hírportál fantazmagóriája csupán. Szerintük azt még senki sem bizonyította hitelt érdemlően, hogy Soros valóban migránshordákat szervez, ellenben a CEU kipaterolása veszélyes precedensül szolgálhat Európában. Nézzük, miről is van szó. Nem árt tudni a 24.hu és hasonlóan független-objektív lapok által hivatkozott Libération kérdés-felelek rovatában megjelentekről –  amelyben arra a kérdésre adnak választ, hogy vajon igaz-e, hogy az UNHCR, Soros és az EU hitelkártyát osztanak a bevándorlóknak, hogy európai útjukat finanszírozzák -, hogy  annyira hiteles, mint mondjuk egy Amnesty-jelentés a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódról a magyar tranzitzónában.

A Liberation arról ír ugyanis, hogy a CheckNews pontról pontra cáfolta a hírt. Itt megjegyezném, hogy arra a CheckNews-ra hivatkoznak, amelyik ugyanannak a tulajdonosnak a birtokában van, mint maga a Liberation. Nos, az általuk írt nagy tényfeltárás a következő: a bankkártyás fotó egy UNHCR tanulmányról származik. A GREECE CASH ALLIANCE bizonyos feltételek mellett lehetővé teszi a hitelkártyák megszerzését, tehát különböző feltételek mellett, kizárólag Görögországban használhatják azokat. Soros György pedig úgy került a történetbe, hogy 2017-ben aláírt egy 500 millió eurós megállapodást a MasterCarddal a bevándorlók segítésére. Hozzáteszik: a magyar származású milliárdos rendszeres célpontja szélsőjobboldali pletykáknak. Majd levonják a konzekvenciát: bonyolult Soros György közvetlen bekapcsolása az eseményekbe, annak ellenére, hogy a vállalat és a milliárdos számos jótékonysági akcióban vesznek részt a menekültek megsegítése érdekében.

A hivatkozott oldal fő részvényese az impresszum szerint az SFR Press, kiadója és szerkesztője pedig Laurent Joffrin. Míg az SFR Press oldala már nem is létezik (404 error), addig az említett “objektív” úr nevéhez olyan nagysikerű szerzemények fűződnek, mint  pl. A veszélyeztetett baloldal címmel megjelent könyve, de a többi írása is hasonló szellemi magasságokba repít. A Liberation lapcsoport tagja egyébként a Le Monde is,  és ehhez a lapcsoporthoz tartozó nagyszerű sajtótermék volt az, amely a napokban Orbán Viktorról közölt karikatúrát baseballütővel a kezében. A lapcsoport Patrik Dahi tulajdona, aki a harmadik leggazdagabb francia milliárdosként van számon tartva, övé az SFR-Numericable, L’Express, Libération, BFM-TV, BFM-Business és RMC. Ez az ember pedig Macron fő támogatója. Dahi egyébként  ezen a már nem létező, de ügyesen előhozott webarchívumos cikk szerint úgy véli, hogy Orbán Viktor megszállottja Sorosnak. (Ez 2017-ben jelent meg). A Bloomberg viszont fel is tárja, hogy Dahi és Soros pénzügyi kapcsolatban áll.

A nagy objektív portál tehát annyira független Sorostól, mint a Helsinki Bizottság vagy az ENSZ. A Libertation így tehát csoda, hogy mosdatná Sorost, a migrációt, de ez finoman szólva is erőteljes csúsztatás részükről. Érdemes felidézni azokat az oknyomozó portálokat és írásokat, amelyekkel megmásítják a valóságot és ordas hazugságot bújtatnak hitelesnek tűnő köntösbe rendszeresen – pl. Átlátszó.hu- hogy ne menjünk messzire.

No, akkor lássuk a tényeket, amik bizony makacs dolgok.

Tény: a MasterCard 2016 óta nyíltan támogatja a migrációt. Nagyjából ekkortájt szerzett jelentős részvényesként befolyást Soros a Visa-ban és tuningolta meg a MasterCarddal a migrációt. Ne felejtsük el azt, hogy George Soros pénzügyi spekuláns, nem véletlenül vásárolta be magát a Google-be, Netflix-be, a Facebookba (és szállt ki az ominózus nagy botrány előtt) és a Visa-ba is.

A francia liberális sajtó védekezését egyébként már megelőzte a The New York Times, amely felhívta arra a figyelmet, hogy a Hondurasból származó migránskaraván annyira szervezett, hogy már akkor pert indítottak Donald Trump ellen, amikor még nem is léptek be az Egyesült Államokba. A liberális lap hosszú fejtegetésbe kezdett, szerintük Sorost vádolni a migráció szervezésével, vagy az amerikai politika befolyásolásával csupán összeesküvés-elmélet. A Daily Caller amerikai konzervatív portál erre felidézte: Soros 2016-ban maga dicsekedett el azzal, hogy félmilliárd dollárt különített el a migráció támogatására. Ráadásul a kiszivárgott információk szerint a milliárdos tőzsdespekuláns hálózata, 2014-ben olyan tervekkel állt elő, amelyek azt célozták, hogy 2018-ra tízmillió fővel nagyobb legyen az amerikai választók száma, amivel azt a tábort kívánták növelni, melynek körében Soros kedvenc liberális demokrata jelöltjei a legnépszerűbbek.

Érdemes megjegyezni, hogy a “független-objektív” The New York Times-ba Soros ebben az évben legalább három millió dollárt pumpált “adományként”, a lap nyilván nem ezt akarja  meghálálni a nagy szerecsenmosdatással. Pikáns adalék, hogy 2018. március 28-án megjelent Red Pill jelentése  szerint Susan Rice, Obama nemzetbiztonsági tanácsadója és az ENSZ nagykövete  a Netflix Inc igazgatótanácsának munkatársa. A Netflix legnagyobb részvényese pedig véletlenül a Soros Alapkezelő, amely jelentős beruházásokat hajt végre a közlekedés, az energia, a kiskereskedelem, a pénzügyi és egyéb iparágakban, valamint a világpiaci és fix kamatozású piacokon, a magán – és kockázatitőke-alapokban. A  Soros Alapkezelő portfóliója szerint 2017 december 31-én az SFM  71 500 részvényt birtokol a Netflix-ben . A jelenlegi részvényárfolyamon 285,77 dollár értékben a Soros részvényeinek összértéke a Netflixben óriási  20,43 millió dollár. De nem csupán ez a vállalat van az ő birtokában. Soros jelentős befolyással bír a világ több vezető médiacégében is, így nem csoda, hogy több lap is védelmébe vette a milliárdost.

A Bloomberg például arról ír, hogy azért is elképzelhetetlen, hogy Soros György a 3. világból érkező tömegekkel akarná elárasztani a Nyugatot, mert ilyesmire egyszerűen nincsen pénze. Nevét persze jó sok összeesküvés elmélettel kapcsolják össze, ezek közül talán a legmakacsabb éppen az, hogy felforgatná Európa és Amerika etnikai összetételét. Ám ha tényleg erre utazik, akkor a cselszövés meglehetősen sikertelen és csak nagyon kevés forrást áldoz rá. Trump, Salvini és Orbán persze mind ezzel vádolják. A lap megjegyzi azt is, egyik vezető sem magyarázta meg hihetően, hogy Soros miért hozná Nyugatra menekültek tömkelegét. Orbán azt mondja, hogy a milliárdos a nemzetállamok ellen van, le akarja rombolni határaikat és szuverenitásukat, mégpedig azért, hogy a végén egy világkormány uralma alá kerüljenek. Szerintük ha Soros tényleg ügyködik, akkor feltűnően rossz hatékonysággal teszi azt, hiszen nincsen gazdasági káosz, válság sem. Kiemelik, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti irodája Berlinbe költözött, ahol a német vezetés üdvözli, hogy a civilek segítenek beilleszkedni az érkező tömegeket, bárkitől is kapják a pénzt. A Bloomberg szerint “Soros kényelmes csali” és ha egy politikus elkezd “sorosozni”, akkor kéretik nagyon figyelni, mert akkor az azt jelenti, hogy ki akar bújni a bonyolult nehézség megoldása alól. Tehát szerintük Orbán Viktor és Matteo Salvini igazából problémát akarnak hárítani.

A Guardian Sir Roger Scruton -t idézi, aki azt mondta, hogy a budapesti zsidók közül sokan a Soros-birodalom részét képezik. A konzervatív filozófus gyakori vendég Budapesten, saját bevallása szerint 1987 óta ismeri Orbán Viktort és aki elismerte, hogy az antiszemitizmus jelentős gondot jelent ma Magyarországon. A lap azt hangsúlyozza, hogy szegény Soros György üzletembert szemelte ki magának a Fidesz, amely párt több kampányt is folytatott az ellen.  Érdekesség, hogy az idézett Scruton korábban azért támadta Sorost, amiért az támogatta a Brexit-ellenes hadjáratot.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív lap sem maradhatott ki a sorból, a konzervatív lap a CEU-t úgy emlegeti, mint Orbán áldozatát, mivel a magyar kormány kiszorítja az egyetemet, Európa közepéről. Szegény CEU pedig így szedheti a sátorfáját és költözhet Budapest után Bécsbe. Az intézmény rektora számára ez igen hatalmas feladat, és nehezen dolgozza fel azt, ami történik. Ignatieff szerint ez felér egy politikai vandalizmussal. Hozzáteszi, hogy ezek “baljós árnyakként” vetülnek az európai értékekre (pl.a tanszabadság).

A FAZ kiemeli: a CEU csak egy igen jó iskola, nem politikai szervezet, mégis üldöztetésben van része. A lapnak nyilatkozó professzor szerint  most már a tudomány szabadsága a tét és  Európa nem engedheti meg, hogy elveszítsen egy ilyen kitűnő egyetemet. Ignatieff azt is hiányolja, hogy a kormányok miért nem szállnak szembe a magyar kormánnyal és mondják meg Orbán Viktornak, hogy “most aztán már elég ebből a képtelenségből”. A lap azt írja: a Helsinki EPP-csúcs az utolsó lehetőség, hogy jobb belátásra bírják rá a magyar kormányt.

(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Íme így “törölték fel Orbánnal a padlót” – Külön Ujhelyi Pityu kedvéért! (képek+videók)

Mi már kitöltöttük a Nemzeti Konzultációt! És Te?