in ,

ÉS KI FOGJA EZT KIFIZETNI???? – Tízmilliárdos kárt okozott Gyurcsány és a baloldal korrupciós gépezete

Több tízmilliárd forintos kárt okoztak a baloldal korrupciós botrányai, amik az elmúlt években napvilágra kerültek.

Több tízmilliárd forintos kárt okoztak a baloldal korrupciós botrányai, amik az elmúlt években napvilágra kerültek. A szocialisták korrupciós gépezetet működtettek, a Czeglédy-ügy egyértelműen Gyurcsány Ferenc DK-elnök és a baloldal korrupciós ügye – mondta Budai Gyula, fideszes politikus. Úgy látja, a 4-es metró-projekt összegének egyharmadát elcsalták, és e mögött az ügy mögött is megtalálható Gyurcsány, a szocialista párt és a volt SZDSZ-es vezetés.

 

A Fidesz szerint korrupciós gépezetet működtettek a szocialisták. Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője példaként hozta a Czeglédy-ügyet, megjegyezve:a Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő által irányított bűnszervezet több mint 3 milliárd forintot tüntetett el. Jelentős a károsult diákok száma, és nyilvánosságra került, hogy idős munkavállalókat is megkárosítottak – mondta, hozzátéve: a szálak az MSZP-hez és a DK-hoz vezetnek, és alaposan feltételezhető, hogy az eltűnt pénz jelentős része e két párt kasszájába vándorolt. A fideszes képviselő szerint a Czeglédy-ügy Gyurcsány Ferenc DK-elnök és a baloldal korrupciós ügye, Czeglédy Csabának pedig semmi más feladata nem volt, mint hogy kampánypénzt állítson elő Gyurcsány Ferencnek és a szocialistáknak.

Fegyőrök kísérik Czeglédy Csaba ügyvédet, a baloldal szombathelyi városi képviselőjét a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elé

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Korábban az MNB-hez fordult Budai

Budai Gyula egyébként a Czeglédy-ügyben korábban azt kérte a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletétől, vizsgálja meg, hogy a Gyurcsány Ferenc DK-elnök érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet. A kormánypárti országgyűlési képviselő kifejtette: az elmúlt hetekben több olyan sajtóinformáció is megjelent, amely szerint az Altus Portfólió Kft. legalább kétszer nagy összegű kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő által irányított Human Operator Zrt.-nek.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök állítása szerint baráti kölcsönről van szó, de a kölcsönszerződésben lévő kikötések – így például a késedelmi kamat, a banki inkasszó és a személyi biztosíték – alapján ez valójában üzletszerű hitelezési tevékenység lehetett – mondta Budai Gyula, aki kérte a pénzügyi felügyelettől, vizsgálja meg, hogy az Altus Portfólió Kft. rendelkezett-e kölcsönnyújtáshoz szükséges jogszabályi engedéllyel.

Budai szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nyakig benne van a Czeglédy-botrányban

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A szálak Botkához is vezettek

Budai beszélt a Szeviép-ügyről is, úgy fogalmazva: ebben a szintén „a szocialistákhoz vezető korrupciós ügyben” több mint 11 milliárd forint kár keletkezett, több száz vállalkozót tettek tönkre azzal, hogy a mai napig nem fizették ki őket. Az ügyben a szálak két MSZP-s politikushoz – Botka Lászlóhoz és Ujhelyi Istvánhoz – vezetnek – mondta Budai Gyula. A 2010-es választás előtt milliós nagyságrendben talicskázták ki a pénzt a Szeviépből, és juttatták valószínűleg az MSZP pártkasszájába – tette hozzá.

Korábban csődbűncselekmény miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a szegedi repülőtér igazgatója, akihez talicskával ment a károsultak pénzéért immár másodízben Szabó Bálint, a meg nem térült 429 millió forintot kérve a két tucat károsult nevében.

A Szeviép-ügy szálai Botka Lászlóhoz vezetnek

Forrás: MTI/——————-

4-es metró botrány: 167 milliárdot ellophattak

Budai Gyula kitért továbbá a 4-es metró beruházására, amelyről azt mondta: a projekt összegének egyharmadát elcsalták, és e mögött az ügy mögött is megtalálható Gyurcsány Ferenc, a szocialista párt és a volt SZDSZ-es vezetés.

Ugyanebben az ügyben még október 25-én fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a 4-es metró korrupcióját vizsgáló munkacsoport jelentését. Az Európa Csalás Elleni Hivatal (OLAF) az akkor kormányzó és Budapestet irányító MSZP-SZDSZ-t nevezi meg felelősként a szabálytalanságokért. A képviselők 22 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadták a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport előterjesztését. A csoport felkérte a főpolgármestert, hogy küldje meg a Legfőbb Ügyészségnek a testület megállapításait, valamint üléseinek jegyzőkönyveit.

167 milliárd forintot lophattak el a 4-es metró építése során

Fotó: Mudra László – Origo

A munkacsoport szerint az érintett BKV Zrt. volt vezetőinek és felügyelőbizottsági tagjainak meghallgatásaiból kiderült, a cég döntéseit valójában Demszky Gábor volt főpolgármester, továbbá egykori helyettesei és kabinetje hozta meg. A beruházás így közvetlen MSZP-SZDSZ-es befolyás és kézi irányítás mellett valósulhatott meg 2010-ig – olvasható a jelentésben, amely szerint ezeket a pártokat terheli a teljes körű anyagi, jogi és erkölcsi felelősség a korrupciógyanús közbeszerzésekért és a jogszabályellenesen, a közbeszerzések megkerülésével kötött szerződésekért.

 

(origo.hu)

(videó) Megkezdődött a migránsok betelepítése hivatalosan is az EU-ban – korlát nélküli kvóta

Nem teszi ki az ablakba a brüsszeli agyhalott – Nyílt levélben válaszolt Verhofstadtnak Kovács Zoltán