in ,

És akkor bundás Andi szétszakítja a Jobbikot

Folytatódik a belső vita a Jobbik jövőjéről

VARGA-DAMM SZERINT EGYMILLIÓ SZAVAZÓT VESZÍTETTEK
Másfél évvel az országgyűlési választás, valamint a Jobbik szakadása után Varga-Damm Andrea elismerte és kimondta azt, amit a párt prominensei mindvégig igyekeztek palástolni: a Jobbik egymillió szavazót veszített. Erről a párt alulmaradt alelnökjelöltje beszélt a múlt szombati tisztújító kongresszuson. A képviselő arról is szólt, hogy szándéka szerint sem a baloldal, sem a liberálisok nem határozhatnak meg semmit a Jobbikban.

– A 2018-as választás óta egymillió szavazót veszítettünk el, akik közül félmillió értelmiségi volt – mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik alelnökjelöltje a múlt szombati tisztújító kongresszuson. A párt országgyűlési képviselője saját kortesbeszédét osztotta meg a közösségi oldalán, melyet szavai szerint a Jobbik új elnöksége nem adott ki neki.

– Nem tudtam megmutatni a felszólalásomat, mert sajnos nem kaptam meg a felvételt. Egyszer csak a telefonomon ma megjelent egy tagtársunk üzenete, és ott volt benne a beszédem egy része – írta a politikus a Facebook-oldalán. Varga-Damm Andrea párperces felszólalásából egyértelműen látható, hogy a Jobbikban komoly belső ellentétek vannak, és a párt tisztújításának eredménye vízválasztó lehet a párton belül szemben álló két oldal között.

Varga-Damm Andrea egyébként már a kongresszus előtt is egyértelmű utalást tett arra, hogy „eldől a Jobbik sorsa”. Ez a most megismert felszólalásból is kiderül, amikor arról beszél: „Ma itt eldől a Jobbik sorsa, a ti kezetekben van a döntés.”

Ezután a képviselőnő gyakorlatilag bocsánatot kért a tagságtól mindazért, amit pártja korábban elkövetett. A veszprémi politikus azt is hangsúlyozta, hogy szerinte sem a Fidesz, sem a szocialisták, sem a liberálisok és egyéb politikai kalandorok soha semmit nem fognak meghatározni a Jobbikban.

– Mi döntjük el a sorsunkat, és nem adjuk ezt senkinek a kezébe. A 2022-es választásokra csak olyanokkal fogunk bármilyen együttműködésbe belemenni, akik a kormányt le akarják váltani – fogalmazott Varga-Damm, aki ezzel érezhetően ismét szembement a Gyurcsány Ferenchez is közeledő Jakab Péterrel és körével.

Az alelnöki harcban alulmaradt képviselő egyébként az utóbbi napokban több olyan megjegyzést, illetve gesztust is tett, amely arra enged következtetni, nagyon nem örül az új vezetésnek. A politikus a közösségi oldalán jelzésértékűen lecserélte a jobbikos profilt, valamint a háttérképét, és azt is elárulta, a kongresszusi beszédekben folyamatosan sértegették, arra a hozzászólói felvetésre pedig, hogy a pártvezetés jövőben remélhetőleg ad neki valamilyen posztot, Varga-Damm azt írta: „Szerintem nem lesz legközelebb.”

Mindenesetre tény, hogy a képviselőnő kimondta azt, amit a párt évek óta nem ismer el nyilvánosan, azaz, hogy a párt támogatói köre jelentősen megcsappant a 2018-as választás után, amikor Vona Gábor lemondott elnöki posztjáról, a tisztújításon alulmaradt Toroczkai László-Dúró Dóra páros pedig kilépett a Jobbikból, új pártot alapított, és magával vitte a tagság egy részét is.

Érdekes az is, hogy annak idején Toroczkai sem kapta meg a Jobbiktól a jelölti beszédét. – Lassan egy hónapja várok arra, hogy kiadják a Jobbik viharos tisztújító kongresszusán elhangzott beszédemet, ha már Vona Gábor nyilvánosságra hozta az övét. Válaszra sem méltattak. Szerencsére azonban egy küldött felvette a beszédet, így – ha nem is tökéletes minőségben, de – közzé tudom tenni – írta akkor a volt alelnök.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Tiltakozik a Magyar Református Presbiteri Szövetség is Niedermüller Péter kijelentése ellen

DK-s agyhalottak megrongálták Wass Albert szobrát