in ,

És akkor Soroksár alpolgármestere eltapsolt (elbulizott) 500 millió Forintot!

Félmilliárd forintot szórt el a soroksári alpolgármester, Weinmann Antal különböző „kulturális” rendezvényekre

Félmilliárd forintot szórt el a soroksári alpolgármester, Weinmann Antal különböző „kulturális” rendezvényekre, azok aktív szervezőjeként. A legtöbb esetben nem volt közbeszerzési eljárás. Viszont – nyilván véletlenül – a szervezést, valamint a lebonyolítást is mindig ugyanaz a baráti kör kapta meg, de a jegyzőnek ez nem tűnt fel. A Soroksári Svábok Független Egyesületének azonban szemet szúrt a kerületi dáridózás gigantikus költsége, az egyesület tagja, Gallay István pedig nem is hagyta szó nélkül a hihetetlen pénzszórást – írta a Pestisrácok.hu.  

Elképesztő összegeket fizettek a soroksáriak a kerületi mulatozásra az elmúlt években, az alpolgármester,Weinmann Antal ugyanis bőkezű mecénásként mintegy 500 millió forintot adott ki a helyi rendezvényekre.Bár az önkormányzat minden évben kijelöl egy keretösszeget, az szinte sosem bizonyult elégnek a kulturális események lebonyolítására, így kénytelenek voltak újabb tétellel kiegészíteni azt.

Így aztán az elmúlt években tetemes költség keletkezett abból, hogy Weinmann közbeszerzési eljárás mellőzésével és a szétbontási tilalom figyelmen kívül hagyásával igazgatta a kerületi kulturális életet. Az pedig, hogy ez nem szúrt szemet a jegyzőnek, talán nem is a véletlen műve. Minderről Gallay István, az SSFE tagja beszélt a PestiSrácok.hu-nak,hozzátéve: közérdekű adatigénylést adtak be, hogy megtudják, jogszerűen használták-e fel az 500 milliós összeget.

 

 

Gallay szerint 2015 óta folyamatosan ki kellett egészíteni az önkormányzat által meghatározott keretösszeget, 2017-ben például az 57 millió forint helyett 91 milliót költöttek rendezvényre, csakúgy, mint 2016-ban, amikor az 51 milliós költséget ugrották meg további 45 millió forinttal, tehát laza 96 milliót áldoztak a kerületi dínomdánomra.Ennyi pénzből rengeteg útfelújítást el lehetett volna végezni– mondja Gallay, hozzátéve, hogy arra évi alig több, mint 100 milliót szánnak az önkormányzatban.

Weinmann Antal – jelenleg az Itthon Vagyunk Egyesület polgármesterjelöltje – úgy tűnik, szeret mulatozni, Lagzi Lajcsi unokaöccse még a Dáridóban is feltűnt. De ragaszkodik a jól megszokott és bevált baráti körhöz is, akik egy-egy kerületi rendezvény fellépői vagy éppen kivitelezői.Az egyik állandó meghívott cég a Generálprodukció Kft., az említett üzleti vállalkozás jelenleg kényszertörlés alatt áll az Opten adatai szerint,a cégadatbázisban fellelhető információ alapján az elmúlt években igen tetemes bevételi oldalt könyvelhettek el. Kérdéses, hogyan tudtak ezek ellenére felkerülni a NAV feketelistájára és vajon az alpolgármesternek volt-e tudomása arról, hogy az általa megbízott kft-vel az adóhatóságnak akadt némi problémája.

 

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egy állampolgár nyílt levele az önkormányzati választásokra – “Ezért mondom nektek, hogy küzdjetek, tegyétek oda magatokat!”

Nem stadion – Szeptemberben kész az M2-es