in ,

ÉREMESŐ! – Hatalmas magyar siker!! – Rövidpályás úszó Eb: Kapás Boglárka Európa-bajnok!

Gratulálunk!!

Kapás Boglárka nyerte a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a nők 400 gyorsát!

Az első ötven után a német Köhler vezette a mezőnyt, de közvetlenül ott volt mögötte a hármas pályán induló Kapás Boglárka. Ekkor még nyolc tized volt a különbség, ami féltávra a felére csökkent.

A német és az UTE klasszisa ellépett a mezőnytől és úgy tűnt, hogy ez kettejük külön versenye lesz. Háromszáznál Kapás már az első helyen fordult és ötvennel a vége előtt 66 század volt a magyar előnye.

A végén Köhler nagyon küzdött, de Kapás meg tudta tartani az előnyét, így a 800 ezüstje után, 3.58.15-ös új országos csúccsal Európa-bajnok lett!

„Lecsúszott a lábam a fordulónál, majdnem a térdemmel érintettem meg, de ezen kívül minden úgy alakult, ahogy elterveztem – mondta Kapás, az M4 Sporton. – A táv második felét szerettem volna megnyomni. Régi célom volt a hazai csúcs, örülök annak, hogy megvan. Boldog vagyok, hogy ezúttal már sikerült úgy teljesítenem, mint korábban.”

Kapás sikere után pedig a férfiak 200 méteres pillangó versenyszámán izgulhattunk, ahol nagyot hajrázva harmadik lett Kenderesi Tamás.

Nem sikerült elsőre elrajtolnia a 200 pillangó mezőnyének a rajtgép problémája miatt. Cseh László a legjobb idővel jutott be a fináléba, ahova ha a szabályok engedték volna, akkor négy magyar is bekerülhetett volna, de az előírások csak kettőt engedtek.

Cseh László önmagához képest jól rajtolt, nyolc századdal lemaradva a harmadik helyen fordult ötvennél. Ugyanakkor az orosz Karlanov nagyon ment és féltávnál nagyon elment a mezőnytől, Cseh a harmadik, Kenderesi a negyedik helyen úszott.

Az utolsó ötvenre Kenderesei felgyorsult és harmadik lett, míg Cseh László az ötödik helyen végzett.


(sport.blogstar.hu)

HOPPÁ! – Még el is ismerik! – Volt amerikai nagykövet: szégyen a magyar médiába való beavatkozásunk

Bővülő felnőttképzési lehetőségek – Elfogadta a Parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását