in , ,

Épp itt az ideje, hogy távozzanak a Városházáról!

Üzenet Gyurcsányék élősködő bandájának

 

Itt az ideje, hogy távozzon a Városházáról a Gyurcsány Ferenc vezette „arrogáns, élősködő banda”, amely a csőd szélére sodorta a fővárost – hívta fel a figyelmet Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. Külön megnevezte Mártha Imrét, a közműcég milliárdos vezérét, aki Gyurcsányékkal együtt 2010-ben az ország élén már megbukott, majd 2019-ben ugyanezzel a társasággal tért vissza a Városházára.

 

Itt az ideje, hogy távozzon a Városházáról a Gyurcsány Ferenc vezette „arrogáns, élősködő banda”, amely a csőd szélére sodorta a fővárost – hívta fel a figyelmet Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. Külön megnevezte Mártha Imrét, a közműcég milliárdos vezérét, aki Gyurcsányékkal együtt 2010-ben az ország élén már megbukott, majd 2019-ben ugyanezzel a társasággal tért vissza a Városházára.

 

A Fidesz budapesti elnöke a Facebook-posztjában úgy fogalmazott: „Mártha Imre Gyurcsány vezérigazgatója volt. Mikor az ország vezetésében megbuktak, Gyurcsányékkal távozott és – jobb híján – a Városházára Gyurcsányékkal érkezett. Ez az arrogáns és élősködő banda sodorta a csőd szélére a fővárost! Épp itt az ideje, hogy távozzanak a Városházáról!”

 

 

 

Nem Láng Zsolt az első kormánypárti politikus, aki felháborodásának adott hangot amiatt, hogy Karácsony Gergely sokmilliós – esetenként csaknem tízmillió forintos – prémiumokat osztott ki önkormányzati cégvezetőknek, miközben folyamatosan a főváros súlyos anyagi helyzetére panaszkodik.

Gyurcsány szerint több Mártha Imre kell

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén a Facebookon közzé tett bejegyzésében pénteken arról írt: „míg Karácsony Gergely siránkozik a főváros csődközeli helyzete miatt, Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot. És úgy tervezik, hogy még fél évtizedig ezt fogják csinálni: a városban semmit, a városházán mindent.”

A politikus posztjában megjegyezte azt is, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég azt jövendölte, a „hozzájuk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is. Mártha Imre is, mert ő annyira szuper. Gyurcsány róla azt mondta, hogy több Mártha Imrét szeretne” – emlékeztetett Kocsis Máté.

 

 

A közművezér erre személyeskedő posztban reagált és megélhetési politikusnak nevezte a Fidesz frakcióvezetőjét. Ugyanakkor nem válaszolt a Magyar Nemzet kérdésére, hogy milliárdosként lemond-e a csaknem nyolcmillió forintos extra juttatásról, amit Karácsony Gergely főpolgármester jóváhagyott neki.

Kukakáosz és arrogancia

De idézzük fel, ki is az a Mártha Imre, és miért nevezhető Gyurcsány bizalmasának, túl azon, hogy a DK elnöke – mint már utaltunk rá – követendő példaként emlegeti a Budapesti Közművek vezérigazgatóját.

Lapunk a napokban már bemutatta, ki is az a Mártha Imre, akit Gyurcsány ennyire nagyra tart, és mit művelt az elmúlt években az általa vezetett közműcég élén, amiért csaknem nyolcmilliós prémiumot kap a fővárosi adófizetők pénzéből.

Sokan emlékezhetnek még az egy évvel ezelőtti kukakáoszra. A Budapesti Közművek kötelékébe tartozó szemétszállítók 2022 októberének első napjaiban jutottak el oda, hogy rossz bérviszonyaikat nem tűrték tovább, és a kukásautók hibáira hivatkozva napokon át nem ürítették a szemeteseket.

A Karácsony Gergely vezette főváros először azt állította, hogy a kormány miatt nem tud bért emelni, ám ez hamis érvelés volt, amit akkor konkrét számadatokkal cáfoltunk. Szemétszállítás: az állam nem elvett, hanem többet adott a fővárosnak (Vg.hu).

A dolgozókkal maga a fővárosi közműcég vezére, a leginkább milliárdos playboyok életét élő Mártha Imre is tárgyalásba bocsátkozott, ám a kukásküldöttség egyik megjegyzése kellően érzékeltette a helyzetet: szerintük Mártha aznap viselt ruhái drágábbak lehettek, mint amennyire az ott ülő alkalmazottak havi fizetése összeadva rúgott.

A húrt nem lehetett tovább feszíteni, a pénztelenségre hivatkozó Karácsonyék három nap után megegyeztek, ennek részeként bruttó kétszázezer forintos rezsitámogatást és 120 ezer forintos karácsonyi ajándékot kínáltak fel a kukásoknak.

 

 

Gyurcsány bizalmasa

Arra viszont talán kevesebben emlékeznek, hogy Mártha Imre már bő 15 éve Gyurcsány bizalmasaként tűnt fel, hiszen 2008 májusában, nem sokkal az SZDSZ-kormányból való kilépése után őt nevezték ki a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezérigazgatójának. Ugyanezen a közgyűlésen döntöttek az MVM feldarabolásáról is, és Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a társaság teljes vezetését is azért cserélték le – egy kivételével csak kívülről érkezett igazgatósági tagokat választottak be –, hogy ez az új szemlélet – azaz az energiamonopólium felszámolása – teret nyerhessen a vállalat irányításában.

Mártha Imre az MVM vezérigazgatójaként igyekezett meghálálni a bizalmat Gyurcsányéknak. A PestiSrácok internetes portálon 2014-ben megjelent cikk szerint milliókat keresett a paksi bővítés farvizén Szigetvári Viktor cége 2008–2009-ben.

„A Bajnai Gordon-féle Együtt–PM jelenlegi társelnöke – a Szonda Ipsos két vezetőjével együtt – 2007-ben hozta létre a Szigetvári és Társai Kommunikációs Kft.-t, amely 2008 augusztusában bruttó 2,7 milliós, majd 2009 márciusában bruttó 2,8 milliós – összesen bruttó 5,5 millió forintos – megbízást kapott a Magyar Villamos Művektől. A szerződéseket Szigetvári Viktor, illetőleg a villamos művek akkori vezérigazgatója, Mártha Imre írta alá.”

 

 

Karácsony gyámság alatt

Ezek fényében nem meglepő, hogy 2019 végén, amint a baloldal átvette a budapesti Városháza irányítását, Mártha a Főtáv – később a több vállalat összevonásával létrehozott közműcég – vezérigazgatói székében tűnt fel. Karácsony Gergely ugyanis az önkormányzati cégek vezetését a 2010 előtti Gyurcsány- és Bajnai-kormányok kádereire – köztük egykori miniszterekre és államtitkárokra – bízta. A főpolgármester gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc gyámsága alatt áll, mivel a DK nélkül Karácsonynak nincs többsége a fővárosi közgyűlésben.

Az már csak hab a tortán, hogy a nyolcmilliós prémiumot is zsebre tevő Mártha luxuséletet él, a híradások alapján ez az összeg csak aprópénz neki. A sajtó részletesen beszámolt a milliárdos értékű, egyébként korábban Prisztás József nevén volt ingatlanáról, drága óragyűjteményéről, nagy értékű autójáról és különböző nyaralásairól. Amerikai és más ingatlanüzleteiről is számos cikk született.

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nem mi mondtuk – Ceglédi Zoltán: ha van valaki, akivel iszonyatosan kiszúrt a Hamász, az Ukrajna

Európa védtelen