in ,

Ennek rettenetes vége lesz – Ukrajna újabb tankokat rendelt Lengyelországtól

Mateusz Morawiecki a bejelentéskor hangsúlyozta, Lengyelország a NATO keleti szárnyának vezetőjévé vált.

„Jó hír a lengyel ipar, Siemianowice és Szilézia számára. Hatalmas uniós forrásokat sikerült szereznünk fegyvervásárlásra. Emellett Ukrajna is jelentős amerikai támogatást kapott – és ebből a pénzből rendel tőlünk harci felszereléseket. Ezúttal 100 Rosomak kerekes páncélozott személyszállítót” – ismertette Facebook-oldalán Mateusz Morawiecki lengyeln miniszterelnök.

„Ennek a felszerelésnek a minőségét nem szavak, hanem a katonák tapasztalatai bizonyítják. Elég csak elmenni a 17. Wielkopolska gépesített dandárhoz vagy a 12. Szczecin dandárhoz (…). Ahol a katonák Wolverineket használnak, a felszerelés a legjobb kritikákat kapja” – hangsúlyozta a lengyel kormányfő.

Morawiecki szólt arról is, hogy

Lengyelország a NATO keleti szárnyának vezetőjévé vált.

„Nemcsak nagyszerű katonákra, hanem hatékony fegyveriparra is szükségünk van”

„Nagyon hatékony és erős szárazföldi hadsereget építünk. A régió új biztonsági vezetőjeként nemcsak nagyszerű katonákra, hanem hatékony fegyveriparra is szükségünk van. Ez nem lenne lehetséges rendbe hozott államháztartás nélkül” – sorolta.

„A lengyel fegyveripar újjáépítése és termelési kapacitásának bővítése a következő ciklus egyik prioritása. Ezt hatékonyan és eredményesen fogjuk végezni” – tette hozzá a miniszterelnök.

Mateusz Morawiecki gondolatait azzal zárta, hogy „Ukrajna ma a szabad világ bástyája. A donbászi és zaporizzsjai barikádok és sáncok szuverenitásunk első védelmi vonalát jelentik”.

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A Barátok közt egykori sztárja Gréczyről: Gréczy Zsolt, a DKTV üdvöskéje, a „szaporakezű” eposzi jelző megérdemelt birtokosa

Na, ennek sok értelme lesz: Ursula von der Leyenhez fordul Magyarország az ukrán gabonabotrány miatt