in ,

Embertelen főpolgármester – Karácsonyon múlhat az Illatos úti kutyák élete

Karácsony Gergelynek írt nyílt levelet a Magyar Állatvédők Országos Szervezete hétfőn.

Karácsony Gergelynek írt nyílt levelet a Magyar Állatvédők Országos Szervezete hétfőn. A levélben a budapesti főpolgármester segítségét kérik, aki  bár többször ígérte, hogy segít az Illatos úti menhelyen, még valószínűleg nem jutott el odáig, hogy érdemben intézkedjen és változtasson a helyzeten. Mint a levélből is kiderül, az ügy nem mostani, a MAOSZ korábban próbált közös nevezőre jutni Szabó Rebeka állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízottal, eredményt viszont nem sikerült elérni. A tét az Illatos úti kutyák élete, ugyanis a FÖRI igazgatója, Handl Tamás nem fogadja el a civil adományokat, és az állatok “túlaltatására” is tettek már javaslatot.

Nyílt levél Karácsony Gergely Főpolgármester Úr részére!

Kérem ne haragudjon, hogy levelemmel zaklatom, de végső elkeseredésemben írok közvetlenül Önnek, hiszen Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízottal az ügy nem vezetett eredményre.
Kifejezetten aggasztó és nyugtalanító, hogy Ön bár nyilatkozataiban azt ígéri nem lesz altatás az Illatos úton, mégis ezzel ellentétes irányú intézkedések történnek a fővárosi ebtelepen.
Kérem szíveskedjen a FÖRI két első emberét, Handl Tamást és Miklós Anettet tisztségéből visszahívni vagy állatvédelmi továbbképzésben részesíteni, mert tevékenységük rosszabb helyzetbe teszi az Illatos úti kutyákat, mint amiben egyébként is vannak!
Handl Tamás nem fogadja el az Illatos úti kutyáknak szánt civil segítséget, ami a kutyák számára hátrányos lehet.
Miklós Anett a kutyák túlaltatására tett javaslatot, ami a kutyák halálához vezethet. Ugyan burkoltan tette a javaslatát, viszont aki ismeri a vonatkozó jogszabályokat az tudja, hogy ez mit jelent.
Ez elfogadhatatlan!
Az Illatos úti ebtelep hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt közel 10 évben, 2012 óta nincs helyhiány miatti altatás. Ezt a meglévő kis jót, amit elért eddig az ebtelep, nem szabadna rombolni, így is sok kihívással küszködik a terület.
Kérem szíveskedjen intézkedni, hogy az Illatos úti ebtelepet üzemeltető FÖRI adja igazgatói utasításba, hogy civil szervezettől fogadja el a kutyák részére az adományokat, valamint arra vonatkozóan fogalmazzon meg az igazgatói utasítás javaslatot, hogy a lehetőségekhez képest mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a helyhiány miatti altatást!

 

(pestisracok.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Már megint a magyarok! Negyeddöntőbe jutottak Babosék

Varga Judit kimondta a lényeget: az EB-nek nincs hatásköre jogállamiságról szóló elemzések készítésére