in ,

„Elvieg” Lili megszólalt – Egy hibrid rendszerben a tiltakozás új eszközeihez kell nyúlni, közben pedig edukálni az embereket

Akcióznak, unatkoznak

A diáklány szerint nem elég szép beszédeket mondani a tüntetéseken.

 

Folytatják a hergelést, ELVIEG Lili is megszólalt, ilyesmiket hordott össze:

„A kormány által irányított rendőrség feladata lenne, hogy ügyeljen a tiltakozók épségére, de nekik ez jól láthatóan nem szempont, ezért ezt nekünk kell megoldani”

– mondta.

Pankotai Lili szerint a kormány azt várja, hogy a diákok elfáradjanak és egy idő után elhal az ellenállás. Hozzátette, Magyarországon egy hibrid rezsim van a demokrácia és a diktatúra között, amely rendszerben a tüntetések is más jellegűek.

„A tiltakozás hagyományos formája, mint láttuk, egy hibrid rezsim esetében nem működik.

Egy diktatúrával szemben erőszakkal lépnek fel az emberek, egy demokratikus országban a szabadságjogaik szerint.

Egy hibrid rendszerben pedig a tiltakozás új és újabb eszközeihez kell nyúlni, váratlan akciókat szervezni, közben pedig edukálni és motiválni az embereket” – mondta.

Szerinte „látni kell azt, hogy bármennyire is támogatják az emberek az ügyet, amit képviselünk, a 21. században rendkívül sok impulzus ér minket, és ha a kormány még csak kommunikálni sem hajlandó velünk, ehelyett inkább elnyomó intézkedésekkel válaszol, és arra vár, hogy kifáradjunk, akkor valóban apátiába tud fordulni az ellenállás.” – fejtette ki véleményét.

A fiatal lány arról is beszélt, hogy bár nem szabad erőszakhoz folyamodni, nem elég szép beszédeket mondani a tüntetésen. Szerinte a hatalom átlépett egy határt, „már messze nem csak az oktatási rendszerről van szó, a tanárok jogainak szélsőséges korlátozásával a demokrácia maradványait akarják lerombolni”. 

 

Van baj, az biztos.

Orvos látta már? A szép kis barna dzsekije helyett esetleg egy fehért lehetne hozni neki, egy amolyan igazi muszájdzsekit.

 

 

mindenszo.hu

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Vegzálják a magyarokat – Nyílt levél az EU-s vizsgálóbizottságoknak: az EU tele van korrupcióval? Miért nálunk vizsgálódnak? Otthon kéne!

„Elvieg” Lili és „Öööpál” Feri – Szép páros!