in

Elszabadult a pokol Olaszországban, tömegek menekülnek délre a fertőzött északi tartományokból

Az északon elrendelt mozgáskorlátozás ellenőrizhetetlen helyzetet teremtett Itáliában.

A dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke azonnali megállásra szólította fel azokat, akik az északi tartományokban elrendelt szigorú óvintézkedések bejelentését követően elindultak Olaszország déli térségeibe vasárnap – közölte az MTI olaszországi forrásokra hivatkozva.

Michele Emiliano, az olasz csizma sarkában található Puglia tartomány elnöke közösségi oldalán még éjszaka arra kérte az Észak-Olaszországban élő vagy dolgozó déli honfitársait, hogy ne induljanak el dél felé.

Ha elindultatok, álljatok meg, és térjetek vissza északra. Szálljatok le az első vasútállomáson, ne szálljatok repülőre Bari és Brindisi felé, forduljatok meg az autókkal, és azonnal szálljatok le a buszokról. Ne hozzátok Pugliába a lombardiai, venetói és emiliai járványt, menekülve a kormányrendelkezések elől!

– írta Emiliano.

A felhíváshoz többek közt a dél-olaszországi Campania, Basilicata, Szicília, Szardínia kormányzója is csatlakozott az északi városokban tanuló, dolgozó déliek „hazazarándoklásának” megállítására.

Bejelentették, hogy az északi „vörös zónákból” délre érkezőknek két hétig karanténban kell maradniuk.

Mint ismert, Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 15 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be. A kormányrendelet már a hivatalos közlönyben is megjelent, az intézkedések teljes tiszteletben tartása azonban még napokat vehet igénybe.

(Horváth Tamás, 888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Hétre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Üzenet a magyar nőknek! Köszönet a nőknek