in ,

Ellenzéki vámpírok bálja

Vámpírok bálja

Az ellenzéki szörnykoalíció őskövülete, a harminc éve is már erkölcsileg halott MSZP mára végérvényesen zombivá vált. Az élőhalott a vámpírüzemmódban működő ellenzék jóvoltából utoljára még csetlik-botlik néhányat, hogy majd 2022-ben elkerülhetetlenül hulljon alá a történelem süllyesztőjében.

A felmérések szerint országosan mindössze 6-8 százalékos, évről évre csökkenő támogatottságú szocialisták október 13-át követően, talán utoljára, fővárosi kerületek, vidéki városok polgármesteri székében ülhetnek mások kegyéből. A sztálinista MDP, majd a kádárista MSZMP porhüvelyeként tovább létező MSZP-ből Gyurcsány Ferenccel együtt először a párt valódi tartalma, a bolsevizmus lelke távozott, amely új testet öltve vámpírként szívja elaggott szülőanyja utolsó vércseppjeit.

A csetlő-botló reformkommunista zombi utolsó erejéből idén még újra keblére ölelte hűtlen gyermekét, a DK-t és a korábban vérszomjas, mára a felismerhetetlenségig néppártosodó Jobbikot. A remegő csontos karok magukhoz húzták az SZDSZ halálát követően árvává vált liberálisokat megszólító pártokat is: a törpeségből kitörni nem tudó LMP-t Karácsony Gergely riadt arca jelképezte, a nullaszázalékos Párbeszédet, valamint az eddig csak rombolásban jeleskedő Momentum Mozgalmat.

Amit az ellenzéki oldalon látunk, az a Vámpírok bálja keringőjelenetére emlékeztet. A táncparketten ott van a tapasztalt öreg vámpír, a DK mellett a legfiatalabb feltörekvő vérszopó is. A Momentum hol a kriptaszökevény MSZP, hol a tagjait elhullajtó LMP egyre kevésbé lüktető ütőerét keresi.

A több mint egy éve költségvetési csalás gyanújában működő parlamenten kívüli párt fővámpírja, a harmadik éve konzervvéren élő Fekete-Győr András a hét végén kijelentette, hogy ők erősek, és csak azért nincs több önkormányzati mandátumuk, mert mértéktartók voltak szövetségeseikkel szemben.

Az európai és tengerentúli liberálisok – francia és amerikai vámpírok – által támogatott ifjú vérszívók országosan mindössze 133 képviselői helyet és hat polgármesteri posztot gyűjtöttek össze. Drakula gróf ifjú követői a divatos környezetvédelmi megközelítést átvéve, újrahasznosított lidércekkel erősítenének.

A füstgránátot hajigáló, olimpiagyilkos, tornából felmentett momentumos fővámpír reményei szerint a 2022-es országgyűlési választáson már pártja soraiban tudhatja az MSZP-ből kivált Botka László szegedi polgármestert, a pártszédelgő állatorvos pókembert, Hadházy Ákost és a szintén pártját vesztett, rikácsoló nőpolitikus archetípusát, Szél Bernadettet. Az előélet mit sem számít, hiszen a Momentum vezetője egykori főzombi felmenővel bír.

Az atyai nagypapa a vérzivataros 1956 után 25 évig Heves megyei MSZMP-, illetve országos tsz-fővámpír volt, amíg bele nem bukott egy vérszívási – magyarul lopási – ügybe. A Momentum esetében a kommunista múmia szelleme öltött újra testet, hogy néhány ellenzéki zombival kiegészülve, egy szörnykoalíció tagjaként magához ragadhassa a hatalmat és szívhassa mindannyiunk vérét.

Mielőtt azonban bárki azt gondolná, hogy a vég kezdete jött el, fontos rögzíteni, hogy a fent említett politikai kategória fényre érzékeny. Az október 13-i választási részsikerek következtében az ellenzék eddig sötétben bujkáló pártjai kénytelenek hatalmi pozícióban bizonyítani, felelősséget kell vállalniuk az önkormányzatok élén. A következő választás már országos lesz, a kormányzati hatalomról szól. Az addig hátralévő három évben tisztulni fog a kép, a választók is látni fogják, mire képes a szörnykoalíció.

(Baranyai Gábor, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ifj. Lomniczi Zoltán 1 percben megüzente a lényeget a magyaroknak 2022-re – Videó

Atlétikai-stadion: Fricz Tamás is kiáll Hosszú Katinkáék mellett! – A főváros hallgasson a sportolókra!