in , ,

Elismerés a magyaroknak – Netanjahu: Orbán nagyon fontos munkát végez

A nyugati médiafogyasztók Kelet-Európáról alkotott képét maga az izraeli miniszterelnök árnyalta

A nyugati médiafogyasztók Kelet-Európáról alkotott képét maga az izraeli miniszterelnök árnyalta, amikor a CNN-nek adott interjújában hangsúlyozta, hogy ma már az antiszemitizmusnak vannak új formái, amelyeket a radikális iszlám és a szélsőbaloldal képvisel.

 

 

Többek között a Hetek című magyar lap is kérdést intézhetett Benjamin Netanjahuhoz.

Általában úgy hivatkoznak Magyarországra, mint egy antiszemita országra és Orbán Viktorra, mint egy fasiszta vezetőre. Magyarországon viszont ezt sokan másképp látják. Mit gondol Magyarországról, Orbán Viktor miniszterelnökségéről és az ottani zsidóság helyzetéről?

Én úgy értesültem, hogy Orbán Viktor, talán éppen tegnap, egy újabb intézményt hozott létre, hogy felvegye a harcot az antiszemitizmussal szemben, ez rendkívül fontos dolog. (Az Európai Tett és Védelem Liga – szerk.) Hasonló eseményt rendezett Ausztriában Sebastian Kurz is, ahol egy konferenciát szerveztek az antiszemitizmus visszaszorításáért. Egyaránt foglalkoznak a jobboldali antiszemitizmussal, és az anticionizmussal is nagyon helyesen, mivel az anticionizmus valójában a modern antiszemitizmus. Ez a konferencia a legtöbb formájával foglalkozik, nem az összessel, de a legtöbbel igen. Úgy gondolom, hogy ez a két vezető ténylegesen nagyon fontos munkát végez az antiszemitizmussal szembeni küzdelem terén, és azért, hogy megértsék az antiszemitizmus lényegét.

Amikor Magyarországon jártam, akkor Orbán Viktor nyíltan elítélte a magyarországi fasiszta vezetők tetteit. Úgy fogalmazott, azok szörnyű vétkek voltak Magyarország történetében. Ez egy bátor lépés volt tőle. Én azt nézem, hogy mit tesznek és mit mondanak otthon és európai szinten.

Néhány európai országgal vannak bizonyos ügyekben vitáink, például a palesztinokat illetően, de az antiszemitizmust a legtöbb európai kormány, köztük a magyar is elítéli és küzd ellene – fogalmazott az izraeli miniszterelnök.

 

(forrás:magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Miféle káosz az egészségügyben??? – Forradalmasította az infarktusellátást a Semmelweis Egyetem díjazottja

Agyhalál – Lerasszistázta Orbán Viktort egy közvéleménykutató elnöke, Horn Gábor