in , , ,

ELÉG! – Morvai: Legyen vége a magyargyűlöletnek!

Morvai megint megmondta

Morvai: Legyen vége a magyargyűlöletnek!

Morvai Krisztina független EP-képviselő közleményében többek között kifejtette, szinte nincs olyan napirendi pont az Európai Parlament ülésein, aminek kapcsán – képletesen – „bele ne rúgnának” Magyarországba és/vagy Lengyelországba.

 

„Ön szerint melyik a nagyobb jogsértés? Közel 800 ember véresre verése a rendőrség által (Katalóniában) vagy a külföldről támogatott civil szervezetek szabályozása (Magyarországon)?” – kérdezte korábban Morvai Krisztina Vera Jourova emberi jogokért felelős biztost, aki szokás szerint a magyarországi jogsértéseket tartotta kiemelendőnek beszédében.

Fotó: MTI Fotóbank

A homofóbia, a transzfóbia, a xenofóbia mellett ideje lenne a „hungarofóbiát”, azaz a magyargyűlöletet is betiltani az EU-ban!”

– emelte ki a képviselőnő.

Közleményében hozzátette, az alapjogok helyzetéről szóló EP vita és jelentés megdöbbentő hiányossága volt – egyebek mellett -, hogy az európai polgárok sérelmére elkövetett terrorcselekményekről még csak szó sem esett, holott ezek meglehetősen mélyen és drámaian érintik a polgárok alapjogait.

Érdemes leszögezni, Morvai Krisztina feltett kérdésére Vera Jourova jogérvényesülésért felelős biztos nem válaszolt.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

15 000 ember előtt avatták boldoggá Brenner János vértanút – 30 késszúrással ölték meg a kommunisták

Lengyelország szerint kettős mércét alkalmaz Brüsszel