in ,

EJHA! A Prisztás-családtól vette 2 milliárdot érő luxusvilláját a fővárosi közműholding vezére

Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt, akit fényes nappal lőttek közvetlen közelről fejbe.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely bizalmasa jachton és luxusszállodában űzi a home office-t. Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója hol a spanyol partokon, hol Marokkóban piheni ki a munka fáradalmait. Eközben folyamatosak az elbocsátások a főváros közműcégeinél.

A Metropol legújabb cikkében arról számolt be, hogy megtalálták azt a villát, amelynek teraszáról, illetve medencéje partjáról a munkásokat provokáló képeket tett közzé Mártha Imre, a fővárosi közműholding első számú vezetője. A lap legfrissebb értesülései szerint Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég

közvetlenül az egyik leghírhedtebb maffiózótól, Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerezte meg a legalább 2 milliárdra becsült svábhegyi luxusingatlant,

ahol jelenleg kizárólag ő maga lakik.

 

Fotó: Metropol

 

 

Ingatlanok miatt ölette meg Portik Tamás Prisztást

A portál felidézi: Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt, többmilliárd forinttal, rengeteg ingatlannal és telekkel rendelkezett, vagyonát leginkább az éjszakai életben szerezte. A kilencvenes évek végén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában lőtték közvetlen közelről fejbe.

Ingatlanok miatt kellett meghalnia: egy kölcsönügyletben ugyanis ugyanazokat a nagy értékű ingatlanokat ajánlották fel neki is fedezetül, amiket Portik Tamásnak is. Prisztás és az Energol-vezér nem tudtak megegyezni az ingatlanokat illetően, Portik ezért megölette Prisztást, akire eleve féltékeny volt. Mártha Imre luxusházának tulajdoni lapján

pontosan követhető, hogyan szerezte meg a Mártha-család a maffiózótól, illetve annak meggyilkolása után az örököseitől a komoly vagyont érő ingatlant.

A 2 milliárd forintot érő ingatlan korábban Prisztás József legendás maffiózó tulajdona volt.

 

 

Időközben újabb fotók is eljutottak a Metropol szerkesztőségébe Mártha Imréről, akinek például csak az óragyűjteményét 100 millió forint körülire becsülik közvetlen ismerősei. A képek egyikén látható például egy méregdrága zongora, amelyen a műkedvelő milliárdos gyakran saját maga szórakoztatja a baloldali elit tagjait, azokon a partikon, amelyeket a Prisztáséktól megszerzett villában ad – írja a lap.

A zongora ára használtan is 34 millió forint, újonnan pedig 50 millió forint körül kezdődik.

A Steinway cég nem hoz nyilvánosságra árakat, minden egyes zongorája külön alku tárgya a világ leggazdagabb embereivel.

 

Fotó: Metropol

Minden Steinway & Sons zongorát kézzel készítenek el. Az eddigi legdrágább darabot 1,2 millió euróért (444 millió forint) vette meg egy műgyűjtő.
(mandiner.hu)
Add tovább!

Botrány! Az automaták leszerelése az elmúlt napok botránya ellenére sem állt le

Az ellenzék volt a leghülyébb 2021-ben – Itt a videó róluk