in ,

Egyre több választási csalás derül ki az Egyesült Államokban, a michigani postán már nyomoznak

A Legfelsőbb Bíróságig elmegy Donald Trump a rengeteg választási csalás miatt

A Legfelsőbb Bíróságig elmegy Donald Trump a rengeteg választási csalás miatt – jelentette be az amerikai elnök. A keddi választás után még három nappal sincs győztes, a szavazatszámlálás több államban szinte vég nélkül zajlik. A választás sorsáról valószínűleg döntő három “rozsdaövezeti állam” (Pennsylvania, Michigan, Wisconsin) mindegyikében előfordult, hogy hirtelen hatalmas mennyiségű szavazat érkezett be Bidenre, úgy, hogy közben Trump egyetlen szavazatot sem kapott. Volt, ahol 123 ezer szavazat 100 százalékát Bidenre adták le. Michiganben már nyomozás zajlik a levélküldeményekkel kapcsolatos csalások miatt – tudósított a Newsmax TV.

 

Az amerikai postahivatal a michigani Traverse City egyik postafiókjában VÁLASZTÁSI CSALÁS GYANÚJA MIATT INDÍTOTT VIZSGÁLATOT, MIUTÁN AZ INTERNETEN KÖZZÉTETTEK EGY VIDEÓT, AMELY AZT BIZONYÍTJA, HOGY AZ ALKALMAZOTTAKAT ARRA UTASÍTOTTÁK, HOGY KEDDI BÉLYEGZŐVEL KÜLDJÉK TOVÁBB AZ ELKÉSETT LEVÉLSZAVAZATOKAT. 

A videó azért is érdekes, mert a michigani törvények értelmében a szavazólapoknak legkésőbb kedd este 8 óráig meg kellett érkezniük – vagyis bármilyen bélyegző van rajtuk, ha most szállítják ki, már nem lehetne figyelembe venni.

 

 

Az egyik választási tisztségviselő szerint a szavazólapok 97 százalékát küldték vissza időben.

PENNSYLVANIÁBAN UGYANAKKOR MEGINT ELŐKERÜLT 1700 ÚJ LEVÉLSZAVAZAT. Ezeket a posta alkalmazottai “találták meg” pénteken, miután átvizsgáltak több hivatalt. Pennsylvaniában a pénteken megérkező levélszavazatok még érvényesek, amennyiben keddi pecsét van rajtuk, a legfelsőbb Bíróság korábban 4-4-es szavazati aránnyal (az elnök szavazatával) engedélyezte ezt. Ugyanakkor nem zárták ki annak lehetőségét, hogy utólag mégis megsemmisítik ezeket a szavazatokat, ezért biztos, hogy a republikánusok a Legfelsőbb Bírósághoz fordulnak.  Az 1700 állítólag időben érkezett szavazatból 1070 szavazatot találtak Philadelphiában, körülbelül 300-at pedig Pittsburghben, míg 266-ot Laeigh Valley-ben.

 

 

 

 

Közben két vezető republikánus szenátor, a texasi Ted Cruz és a dél-karolinai Lindsey Graham is támogatásáról biztosította Trump elnök harcát a csalások ellen. Cruz szerint a pennsylvaniai szavazatszámlálás elfogult és törvénytelen. Az ő támogatásuk azért is érdekes, mert Ted Cruz Trump ellenfele volt 2016-ban, Lindsey Graham pedig közeli szövetségese volt a Donald Trumppal rossz viszonyban lévő egykori szenátornak és elnökjelöltnek, John McCainnek.

 

 

Donald Trump többször is felszólított a szavazatszámlálás leállítására. Azt mondta, hogy ha a legális szavazatokat számolják össze, akkor biztosan nyer, ha az illegálisakat, akkor Bidennel nyeretik meg a választást. Az elnök világossá tette, hogy a választási csalások miatt pert indít Pennsylvaniában, Michiganben és Georgiában is.

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ennyi, srácok! Vége! Döntött a kuratórium: hétfőtől bezárnak az SZFE épületei

Gyurcsányné fülig szerelmes Orbán Viktorba