in ,

Egyre több a baleset! Karácsony-tankcsapda: életveszélyes betontömbök az Üllői úton

Jól belebarmolt a forgalmas budapesti utak rendjébe a főpolgármester.

Karácsony Gergely a nagykörúti biciklisávokkal képes volt dugókat okozni a szinte üres Budapesten is, az Üllői úton pedig betontömbökkel választott le teljes sávokat a kerékpárosoknakA 2×3 sávból eltűnt 1-1 sáv, és tankcsapdák kerültek az útra…

Te láttál közben biciklistát a biciklisávban? Egy sem volt, pedig elvileg őket védenék a betontömbök…

Azért a 16 tankcsapdát kirakták, ami életveszélyes a gyors forgalomban autózókra az Üllői úton.

Az elmúlt napokban amúgy már 3 baleset is történt a betontömbök miatt, először egy BMW-s, majd egy Suzukis perdült ki tőlük, egy harmadik autó pedig beszorult közéjük, de végül ki tudott jönni.

Egy tömböt titokban már el kellett vinni egy baleset miatt! A baleset az Üllői út és a Márton utca kereszteződésénél történt, ahol egy autó nagy sebességgel nekiütközött a tankcsapdának.

Ugyanis a keresztutcákban semmilyen figyelmeztetés nincs kitéve a betontömbökről és a forgalmi rend változásáról, vagyis hogy megszűnt egy sáv, és a helyén biciklisáv és tankcsapda várja az autóst. Így aki megszokásból a külső sávba kanyarodik, váratlanul éri a masszív, életveszélyes betontömb.

Aki kikanyarodik egy mellékútról, váratlanul szembesül a betontömbbel. Ha csak az utolsó pillanatban sikerül kikerülni a tankcsapdát, akkor a mellette haladó sávban autózónak csapódhat a kocsi.

De a Félrehúzódó autósok is veszélyeztetnek

Egy újabb veszélyhelyzetet is előidéztek a betontömbök: mivel a külső sáv már nem az autósoké, sok szabálytalan sofőr lehúzódik a betontömb mögé, és megáll, nem figyelembe véve, hogy ez egy kerékpársáv.

Amúgy alig van biciklis a betontömbbel leválasztott biciklisávban

Kerékpárosból jó, ha percenként egyet látni az Üllői út új sávjaiban. Sőt, akad olyan bicajos is, aki a külön sáv ellenére inkább a járdán halad!

(ripost.hu, ballator18ker.blogstar.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

A világ egyik leggazdagabb emberének nyakában fura nyaklánc lóg. Mi lehet az?

Ezt látni kell! Dömötör Csaba az egész ellenzékkel felmosta a padlót! – Videó