in ,

Egyre durvább a botrány – Mit tudunk eddig Cseh Katalin céges ügyeiről?

Ha csak három perce van, ezt a cikket olvassa el, és képbe kerül Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő céges ügyeivel

A titokzatos videótól a Momentum vezető politikusáig

1. Titokzatos csomag érkezett vasárnap a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust.

2. Az Anonymus hétfőn ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány.

3. Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak.

4. Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve.

 

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

5. Az Origo csütörtöki cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből.

6. A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott.

7. Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze.

8. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben.

9. Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit.

10. Péntek délután az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Mark Rutte pártalapítványa pénzelte a Momentumot

Itt vannak a számok – Koronavírus elleni oltások: minimális, 0,039 százalékos a nemkívánatos események száma