in ,

Egymást gyepálják a libernyákok! Mirkóczki: a Jobbik proli lett, a Momentum visszataszító

Nem tekinti magát az ellenzék részének Mirkóczki Ádám, Eger – egykori jobbikos – polgármestere.

MTI Fotó: Kovács Attila

A Magyar Hangnak adott interjújából derült fény Mirkóczki Ádámnak, Eger polgármesterének kendőzetlen véleményére. A politikus 2019-ben ellenzéki összefogással, a Jobbik tagjaként nyerte meg a 2019-es önkormányzati választást Heves megyei megyeszékhelyén. Szerinte a győzelem után már partnerként kell viszonyulni a Fidesz vezette kormányhoz, ha működtetni akarja a várost. A pénteki interjújában a polgármester kritizálta azokat az ellenzékieket, akik önkormányzati székből akarnak országos politikát csinálni.

„Akik alapvetően szervezik, generálják ezeket az összellenzéki akciókat, sok esetben teljesen más a motivációjuk. Van, aki miniszterelnök vagy épp egyéni képviselő szeretne lenni” – mondta Mirkóczki, aki szerint emiatt elsődleges feladatuk, a város vezetése háttérbe szorul „bástyának használják” az általuk vezetett településeket. „Egy polgármesternek mindenkivel, még a mindenkori kormánnyal is együtt kell működnie. Ha adott esetben a kormányban vagy a minisztériumoknál, különféle hatóságoknál azt látják, hogy partner vagyok, akkor nyilván nem azzal teszek rosszat Egernek” – vélte a politikus.

Arra kérdésre, hogy legyen-e kormányváltás 2022-ben azt mondta: „Bízom a magyarok kollektív bölcsességében, de én nem akarom a szekerét tolni egyik félnek sem, mert nem ez a dolgom”. A polgármester egyben visszautasította, hogy a Fideszt támogatná. Elmondta, hogy távol áll tőle az ellenzéki összefogás: „Amíg ellenzéki oldalról olyanokat hallok, mint az Európai Egyesült Államok vagy az alapjövedelem meg a négynapos munkahét, hogy a genderről ne is beszéljek, ezektől megőrülök” – mondta, a DK, a Momentum és a Jobbik követeléseire utalva. Egykori pártja kommunikációját prolinak tartja, a Momentumot pedig visszataszítónak.

Eger polgármestere elmondta: ő egyszerűen egy nagypolitikától mentes városvezetést akar megvalósítani.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Olvasgasson a Klubrádió miatt visítozó Hadházy Ákost (lyukas-zoknis)!

Tveni-tveni! Ilyen eltorzult feje még sosem volt Cseh Katalinnak! Videó