in , ,

Egy muszlim Allahot dicsőítette, miközben fejszével hadonászott egy német karácsonyi vásárban

Az eset a németországi Hessen tartománybeli Witzenhausenben történt a hétvégén

A kisváros karácsonyi vásárában egy férfi azt ordítozta, hogy „Allahu Akbar”, miközben egy fejszével hadonászott – szúrta ki az Origo.

A vendégek megrémültek, de voltak, akiken nem uralkodott el a pánik, egyből hívták a rendőrséget. A hatóság emberei gyorsan a helyszínre értek, de a tettes addigra eltűnt. Biciklire pattant és eltekert.

A rendőröknek végül elkapták egy közeli gyalogátkelőhelyen. A férfit letartóztatták.

Kiderült, hogy egy 38 éves külföldi ember volt az elkövető, de a rendőrök azt nem árulták el, hogy milyen állampolgár. A kasseli ügyészség eljárást kezdeményezett ellene – írja a FAZ.

Németországban nem alaptalan a félelem. Két évvel ezelőtt egy kamion hajtott bele az egyik berlini karácsonyi vásárba. Akkor 48 ember sérült meg, 12-en pedig meghaltak. Az elkövető egy muszlim terrorista volt. A történtekből tanulva szinte az összes német karácsonyi vásárt különböző akadályokkal bástyázzák körbe.

A berlini karácsonyi vásárt három védelmi vonallal vették körbe. A beutzeni karácsonyi vásár körül 1 tonnás, betonból készült „fenyőfákat” állítottak fel. Mindezek azonban nem védenek a késsel vagy fejszével támadó terroristákkal szemben. Sőt, a bombákkal szemben sem.

 

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Nem stadion! – 150 milliárddal tolja meg a kormány a kistelepüléseket

Macroni végnapok – Milliárdos kár, lassan elfogy a benzin Franciaországban, de Macron hallgat