in , ,

Egy migráns tiltakozásul felgyújtotta a menekültszállót

Egy migráns felgyújtotta a menekültközpontot, majd a többi illegális bevándorló még bevédte őt, miután egy olasz meglőtte a gyújtogatót. Nem is zavarta őket, hogy bennéghettek volna.

Egy migráns felgyújtotta a menekültközpontot, majd a többi illegális bevándorló még bevédte őt, miután egy olasz meglőtte a gyújtogatót. Nem is zavarta őket, hogy bennéghettek volna.

A Gambiából érkezett 19 éves srác a felgyújtotta a szobáját a Gricignano d’Aversa menedékkérő-központban, mert így akart tiltakozni a tábor rossz körülményei miatt – írja az MTI.

Egy olasz alkalmazott azonban fegyvert fogott rá, majd két lövést leadott a migránsra. Az olasz férfit emiatt őrizetbe vették. Egyébként rendelkezik fegyverviselési engedéllyel. A migránst egy nápolyi kórházba szállították.

Az eset után a többi illegális bevándorló kivonult Gricignano d’Aversa főutcájára és tiltakozásba kezdtek. Tárgyakat dobáltak és kiborították az utca közepére a hulladéktárolókat.

A rendőrségnek kellett közbeavatkoznia, akik végül rávették a migránsokat, hogy térjenek vissza a központba.

Az olaszországi migránstáborokban gyakoriak a tiltakozó akciók és a gyújtogatások is. Októberben három szardíniai menedékkérő központban történtek zavargások, és ezért az olasz hatóságok kilenc menedékkérőtől megvonták a befogadást.

Az északnyugat-olaszországi Ventimigliában szombaton kétszáz helyi lakos vonult fel a város utcáin egészen a polgármesteri hivatalig. A menedékre nem jogosult migránsok eltávolítását szorgalmazták azonnali kiutasításukkal Olaszországból. Többek között a „Vissza akarjuk kapni a városunkat!” és a „Ventimigliának elege van!”, „Ventimiglia igent mond a befogadásra, nemet a bűnözésre!” feliratú transzparenseket tartották a magasba. A tüntetők azt akarták, hogy a menet útvonalán minél többen csatlakozzanak, de a demonstrációból nem lett tömegtiltakozás. Az olasz-francia határváros Ventimiglia 2015 óta tranzitállomásnak számít a Franciaországba átjutni akaró többségében afrikai és dokumentumok nélküli migránsok számára, akik Ventimiglia szabad területein megtelepedve várakoznak az átjutásra.

(Tóth Dalma, 888.hu)

Így várták, így fogadták Orbán Viktort a kongresszuson – videó!

Vona és a sz@rszagú öndicséret