in , ,

Egy kárpátaljai magyar üzenete – Nyílt levél a kárpátaljai magyarok hátára céltáblát rajzoló Karácsony Gergelynek

Pár nappal ezelőtt szembejött velem egy interjú, amelyben Karácsony Gergely az ukrajnai magyarellenes propagandagépezet egyik zászlóvivőjével beszélget.

Pár nappal ezelőtt szembejött velem egy interjú, amelyben Karácsony Gergely az ukrajnai magyarellenes propagandagépezet egyik zászlóvivőjével beszélget. Budapest főpolgármestere megragadta az alkalmat és orbánozott benne egy öblöset. A kijelentései természetesen semmilyen hatást nem gyakoroltak Orbán Viktorra, de cserébe legalább rengeteg fejfájást okoztak a kárpátaljai magyaroknak. Az írásunk Karácsony Gergelyhez is eljutott, aki ezúttal remélhetőleg megértette szavai súlyát (mivel felirattal tettük közé az amúgy angolul és ukránul megjelent videót). Az ott elhangzottak vélhetőleg kínosak a főpolgármester számára, és perrel fenyegette meg portálunkat egy Facebook-bejegyzésben. Erre szeretnék most érdemben válaszolni.

Budapest virtuális polgármestere egy Facebook-bejegyzésben hosszasan ecsetelte (vélhetően háttérstábja által megírt) gondolatait, váltig állítva: ő kiáll a kárpátaljai magyarok mellett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Facebook-bejegyzéshez csatolt fotó arról az eseményről, ahol Karácsony Gergely a mostaninál is súlytalanabb állapotában, Zugló polgármestereként tiltakozott az ukrán nyelvtörvény ellen öt évvel ezelőtt (azóta egyszer sem).

 

 

Remélem, mindannyian átérezzük annak a súlyát, amikor egy zuglói polgármester felszólal valami mellett (vagy ellen). Karácsony Gergely Facebook-bejegyzése felvet azonban egy nagyon érdekes kérdést:

Az elmúlt öt évben tényleg ez a legtöbb, amit a kárpátaljai magyarokért tett? Karácsony Gergely az elmúlt öt évben EZT tudta csak felmutatni a kárpátaljai magyarok védelmében? Tényleg ez az egyetlen, amit sikerült előbányásznia?

Nem tisztem ezen kérdések megválaszolása, inkább a főpolgármesterre bíznám. Ami viszont engem sokkal jobban érdekel (és érint), az a bejegyzés első két bekezdése:

 

 

 

Karácsony Gergely ebben a posztjában azt állítja, hogy mi kiforgattuk a szavait. Kiforgattuk azt, amit a szájával mondott. Az ott elhangzottakat ő soha ki nem mondta, de még csak nem is gondolta. Ez félig-meddig igaz is, hiszen tolmácson keresztül kommunikált, de a végeredmény szempontjából ez lényegtelen. Ha viszont Karácsony Gergely a Facebookon üzen nekünk, akkor én is megragadnám az alkalmat, hogy nyílt levelet intézzek a kárpátaljai magyarok hátára céltáblát rajzoló főpolgármesterhez:

TISZTELT KARÁCSONY GERGELY!

Igazán nagy örömmel tölt el, hogy Önhöz is eljutott az írásom. Sajnálattal konstatálom azonban, hogy tőlem kellett megtudnia, mi is hangzott el az ominózus beszélgetés során. Ön bizonyára nincs tisztában vele, mivel soha nem élt ott, de az ukrán szélsőségesek ellenségként tekintenek a kárpátaljai magyarokra. Én ott éltem. Tudom. Én ott voltam, amikor zászlókkal és füstszórókkal tüntettek a magyarok ellen. Ön nem. Én ott voltam, amikor mérgezéssel fenyegették a vízkészleteinket. Ön nem. Én ott voltam, amikor az ukrán kormány ráküldte a terrorelhárítás embereit a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára állítólagos államellenes tevékenység után kutatva. Ön nem volt ott. Ott voltam, amikor 2015-ben egy jóbarátomat elvitte a terrorelhárítás, mert azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a Majdan óta csak romlott az ország állapota és Kárpátalja jobban járna autonóm területként. Ön nem volt ott. Akkor sem volt ott, amikor gyerekként gyümölcsöt árultunk az ukrán turistáknak, akik számon kérték rajtunk az ukrán nyelvtudás hiányát és azt ecsetelték édesanyámnak, hogy miért költöztünk Ukrajnába, ha nem beszéljük a nyelvet (mindezt oroszul). Ön nem érzi a szavai súlyát. Kárpátaljai magyarként én viszont annál inkább.

Csak az elmúlt négy évben számtalan jogtiprás érte a kárpátaljai magyarokat, az Ön válasza erre pedig egy öt évvel ezelőtti tiltakozás, amit valahogy nem tárt Szergej Szidorenko elé, amikor Önnel beszélgetett. És tudom, ez kiváló alkalom Orbán Viktor hibáztatására, de attól függetlenül, hogy az ukrajnai magyarellenesség már a Fidesz előtt is jelen volt, Ön csak olajat öntött a tűzre.

Engedje meg, főpolgármester úr, hogy feltegyek Önnek néhány kérdést. Miért nem osztotta meg a Szidorenkóval készült, angol és ukrán nyelven is megjelent interjút a Facebookon? Ha biztos benne, hogy kiforgattam a szavait, miért egy öt évvel ezelőtti “tiltakozást” osztott meg az interjú helyett? Amikor Szidorenko Ukrajna feldarabolásáról kérdezte, miért mondta azt, hogy nem kezelné félvállról ezt a veszélyt? Ön ezt pontosan hogy értette?

Kárpátaljai magyarként hiszem, hogy ezek fontos kérdések, amelyeket meg kell válaszolni. Pontosan ezért szeretném meghívni Önt egy beszélgetésre, ahol vezető politikushoz méltóan tisztázhatja a szavait. Ha Önnek úgy kényelmesebb, szívesen meglátogatom, csak jelölje meg a helyszínt és az időpontot. Nem fogok gúnyolódni a nyelvtudásán vagy annak hiányán. Nem fogom megvágni vagy visszatartani a felvételt. Azt sem bánom, ha Önök külön rögzítik a beszélgetést, de kérem, ezúttal vállalja a felelősséget és ne hátráljon meg.

Ahogyan leült beszélgetni Gulyás Mártonnal, úgy leülhet velem is. Ha szóba állt egy ukrajnai újságíróval, úgy illendő, hogy szóba áll egy kárpátaljaival is. Persze vissza is utasíthatja mindenféle mondvacsinált okokra hivatkozva. Be is perelhet, amiért leírtam a szavait. Ha már sikeresen ráuszította a kárpátaljai magyarokra az ukrán szélsőségeseket, egy kárpátaljai magyar beperelése valószínűleg meg sem kottyan önnek.

De egy dolgot ne felejtsen el, főpolgármester úr! Ha sajtópert indít ellenünk, azzal csak egy dolgot bizonyít, hogy mégiscsak sajtónak tekint minket.

Tisztelettel:
Varga Ádám

 

 

(pestisracok.hu)

 

  

 

 

 

 

További híreink:
Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmustGuruló dollárok – Münchenben találkozhatott Maki Zaj és Korányi közvetlenül az első amerikai utalás előttNem kell hisztizni, nem kell pattogni, minden rendben van! Tűzifaprogram: kár volt a hisztériáért, a hatalmas igény sem veszélyezteti az erdőketPintért, Káslert a tanárokat és mindenkit gyalázott egy hajléktalankinézetű akárki a 168 órában – Ezért kár volt interjút adni

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Most érkeztek a fontos adatok – Hivatalos: a magyarok háromnegyedét nem érintik az elszabaduló energiaárak

Hoppá! Újabb nyugdíjemelés várható januártól