in ,

Egy igazi hazafi! Koncz Zsófia a politikai csatározások helyett szülőföldjét szeretné szolgálni – Videó

Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt hamarosan időközi voksoláson dől el, ki képviselheti a jövőben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben élők érdekeit.

Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt hamarosan időközi voksoláson dől el, ki képviselheti a jövőben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben élők érdekeit. A Fidesz-KDNP színeiben induló Koncz Zsófiával, az elhunyt képviselő lányával Szerencsen találkoztunk, majd egy bejárás során bemutatta nekünk a festőien szép Tokaj-Hegyalját. A kormánypárti jelölt a PestiSrácok.hu-nak elmondta: gyermekkora óta fogékony a közéleti kérdésekre, hiszen édesapja évtizedeken keresztül a térség legmeghatározóbb politikusa volt, és bizony családi berkekben is gyakran átbeszélték az ország és a világ dolgait.

A Gyurcsány által uralt ellenzéki összeborulás az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlót küldi ringbe a mandátumért, aki most a kampány hevében magasabb hazai bérekért rázza az öklét, miközben a mellbevágó sajtóhírek szerint munkaadóként nem fizette ki saját alkalmazottait sem és kizsigerelte a nehéz sorsú dolgozóit. Az ellenzék igyekszik felhevíteni szavazóit, mondván, hogy a választás tétje a kétharmad és az Orbán-kormány megdöntése. Koncz Zsófia szerint azonban ez a választás a térség jövőjéről szól.

 

ÉDESAPJA NYOMDOKAIBA LÉP

Koncz Ferenc ismertsége nagyon jelentős volt ezen a vidéken, különleges karizmával bírt, ugyanis mindenkivel együttműködött. Ugyanolyan vehemenciával küzdött azokért a településekért is, amelyek vezetői más világnézetűek voltak. Komoly beruházások valósultak meg közbenjárásának köszönhetően a baloldal által vezetett kisvárosokban is, és igyekezett minden jó kezdeményezést felkarolni. Az ő ötlete alapján született meg a Szerencsi Csokoládé Fesztivál, és sokat tett azért, hogy újrainduljon Szerencsen a csokoládégyár, ahol most prémium minőségű magyar édességek készülnek.

Édesapám rendkívül nagy odaadással végezte képviselői munkáját, olyan személy volt, akinek a hátához az egész térség neki támaszkodhatott. Én ugyanezzel az odaadással szeretném képviselni az itt élőket

– mondta a PS-nek Koncz Zsófia, aki a gyász ellenére érez magában elég erőt ahhoz, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen.

 

 

 

FIATALKORA ÓTA A KÖZÖSSÉG SZOLGÁLATÁBAN

Ottjártunkkor megtudtuk, hogy Zsófia sokoldalú személyiség: lovagol, motorozik, klarinéton játszik, énekelt már zenekarban, versenyszerűen táncolt, és az ország egyik legaktívabb Fidelitas-szervezetét vezette. Amióta politikai eszméletre ébredt, mindig is a nemzeti oldalon állt, sosem váltott köpönyeget. Komoly vezető tisztségeket töltött be a Fidesz ifjúsági szervezetében, jogi tanulmányokat folytatott Franciaországban, és éveken át dolgozott a magyar érdekekért az Egyesült Államokban, ahol az üldözött keresztények megsegítéséért is sokat tett. A PS-nek azt is elmondta, hogy bármerre járt a világban, lokálpatriótaként igyekezett kapcsolatokat építeni és lobbizni a szülőföldjéért. Programjának egyik kiemelkedően fontos része Tokaj-Hegyalja fejlesztése; úgy véli, a lenyűgözően szép vidéken a borászat és a turizmus stratégiai ágazat, ám új gyárak és megfelelő infrastruktúra is kell ahhoz, hogy helyben maradjanak a fiatalok és tovább fejlődjön a térség. Koncz Zsófia helyiként jól ismeri Szerencset és környékét, a térség adottságait, kulturális értékeit, a történelmét és a megoldásra váró problémákkal is tisztában van, erős helyi kötődéssel bír – ezt tükrözi az alábbi, pár évvel ezelőtt készült dokumentumfilm is, amelyben azért kapott szerepet, mert úgy ismeri ezt a vidéket, mint a saját tenyerét.

 

 

 

 

A PS-sel folytatott beszélgetés során is azt tapasztaltuk, hogy ez az ifjú képviselőjelölt álmából felébresztve is végtelenül hosszan tudna Szerencsről és Észak-Magyarországról áradozni.

SZÍVÜGYE A MUNKAHELYTEREMTÉS

Szerencsiként szemtanúja volt a rombolásnak, amikor a Gyurcsány-kormány idején bezárták a nagy múltú szerencsi cukorgyárat, amelynek következtében több száz család megélhetése került veszélybe. A személyes élmények hatására még a szakdolgozatát is ennek a témának szentelte. Látta, hogy a gyár leállása mennyire megviselte a helyieket, ezért elsődleges célként beszélt portálunknak a munkahelyteremtésről. A PS-nek azt is hangsúlyozta, hogy a tokaji bor olyan komoly brand, amely rengeteg értékes nemzetközi kapcsolat megerősítését is segítheti. Példaként említette, hogy a Tokaj-Hegyalján készített bor Donald Trump szállodáiban a legínyencebb nedűnek számít.

EGYÜTTMŰKÖDÉSRE KÉSZÜL POLITIKAI CSATÁK HELYETT

Azt is leszögezte portálunknak, hogy édesapja emléke és a térség iránti elkötelezettsége sarkallja arra, hogy megméresse magát a választáson. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező jogász azt is elárulta, hogy férjével együtt mindig itthon képzelték el a jövőt.

Amikor külföldön tanultam, azt hitték a külföldi ismerőseim, hogy Budapest után Szerencs a legnagyobb magyar település, mert annyit beszéltem nekik róla

– idézte fel Koncz Zsófia a diákéveit, majd hangsúlyozta, hogy édesapja nyomdokaiba lépve olyan képviselő szeretne lenni, aki képes felülemelkedni a pártpolitikán és szülőföldjét fogja szolgálni, ezért az ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki a térség fejlődéséért tenni szeretne.

 

(Juhári Andrea, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Helikopterezés. Szijjártó tette helyre Hadházy és az RTL vádaskodásait – Videó

Az év vicce! Kunhalmi is miniszterelnök akar lenni! :) Videó