in ,

Egy gerinctelen, elkényeztetett áruló gátlástalan vergődése

Miről ismerszik meg az igazi áruló?

Miről ismerszik meg az igazi áruló? Hát például arról, hogy nagyon erősen igyekszik az új közössége felé kompenzáló gesztusokat tenni. Pont ezt látjuk Magyar Péter esetében is. A napokban ennek egy vérlázító megnyilvánulása volt, amikor Putnokon a templomból kijövő polgármestert és a hívő közösséget támadta a baloldal új kedvence, mikrofonnal és hangosítással. A templom újraszentelését követelte, és hasonló dolgokat skandált.

 

Hát, ilyenek az árulók. Igyekeznek az új közösségüknek mindenben megfelelni. A magát korábban keresztény–konzervatív értelmiséginek hazudó, valójában gerinctelen Magyar most épp a templomból kijövő emberek támadásával igyekezett a vallástalan, baloldali hallgatóságának imponálni. Persze ahhoz nem kell még vallásosnak sem lenni, hogy az emberben legyen szemernyi tisztelet a másik iránt, hogy mise közben és után ne támadja a vallását gyakorló embert.

 

 

Persze, Magyar már elköteleződött új közössége mellett. A Spinoza Házban tett látogatása során már liberálisnak vallotta magát, és elbüszkélkedett azzal is, hogy gyerekként Demszky-poszterek voltak az ágya felett.

Ezek persze mind-mind egy erkölcsileg gyenge lábakon álló, árulóvá vált, gyűlölködő ember, kompenzáló megnyilvánulásai. Hiszen nem olyan régen még Mádl Ferenc rokonságával, a nagyapja ’56-os tevékenységével, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytatott tanulmányaival kérkedett ugyanilyen hangosan. Ez pedig csak azt mutatja, hogy nincs semmilyen tartása, nincs semmilyen erkölcsi minimuma, amiből nem hajlandó engedni azért, hogy fenntartsa a baloldali sajtó rajongását. Feláldozta a politikai közösségét, és feláldozta a családját is.

 

Ha pedig a dolgok mögé nézünk, azt látjuk, hogy Magyar Péter csak pénzt és hatalmat akar. Ha lehet, akkor minél kevesebb munkával. Szó sincs semmilyen magasztos erkölcsi célról. Neki csak egy havi sokmilliós állás kell, ahol nem kell megterhelnie magát, konditerembe járhat és imponálhat a fiatal hölgyeknek.

Nincsen semmilyen politikai program, ami mentén szeretne haladni, az Orbán- és Rogán-gyűlöleten kívül csak igyekszik minél tovább fenntartani a baloldali média által keltett hisztériát maga körül. Hogyan is lenne, hiszen előttünk áll egy olyan ember, aki egész életében szinte mindig csak másoktól kapott. Befolyásos szülők és nagyszülők leszármazottja. Ebből fakadóan befolyásos barátok vették körül. Aztán még befolyásosabb feleség. Ezek a körülmények elkényelmesítették Péterünket.

Az elkényeztetett úrifiúnak semmiért sem kellett megdolgoznia, és mindig megtalálta azokat az embereket maga körül, akikből hasznot húzhat. Ha valaki, hát pont ő a konzervatív kormányok, a jobboldal hosszas, kitartó építkezésének egyértelmű nyertese. De ennek a típusnak az a nagy hibája, hogy mivel nem ő küzdött meg azért az életért, amit a felmenőinek és feleségének köszönhetően élt, ezért azt gondolta, hogy az ő kiváltságos helyzete, születésénél fogva, életfogytig, kötelezően jár. Amikor pedig felismerte, hogy ez nincs így, totálisan szembefordult azzal az oldallal, amelyik őt érdemtelenül felemelte, és túl sokáig magasan tartotta. A hétvégi jelenetből is jól látszik, hogy számára azok az értékek, amelyekben nevelődött és amelyek a konzervatív oldal alappillérei, semmit nem jelentettek. Csak eszközök voltak, már gyorsan át is lépett rajtuk.

Hogy miféle ember Magyar, azt jól mutatja, hogy hangfelvételt készített a saját feleségéről, persze nem azért, amit azóta hazudik – hogy megmentse szegény, vérző nemzetét –, hanem azért, hogy a kiváltságos életét zsarolással fenntartsa. Ha sikerült volna megegyeznie a Mészáros-csoporttal egy zsíros állás ügyében – amit maga mesélt el –, akkor bizony eszébe sem jutott volna, hogy meg kell mentenie a hazáját a gonosz Orbán-rezsimtől, hanem vígan élvezte volna tovább a budai luxuséletet. Ilyen ember Magyar Péter.

Az, hogy tönkretette a családját, az az ő dolga, lelke rajta. De, hogy a templomból kijövő embereket gyalázta, azzal átlépett egy határt. Lehet, van néhány ember ebben az országban, akinek ez a viselkedés imponál, de jóval többen vagyunk azok a hívők és nem hívők, akiknek ez a viselkedés kívül van a pályán. Egy értékrend nélküli, elkényeztetett figura árulásának leggátlástalanabb pillanatait látjuk. Aki elárulta a családját, értékrendjét, politikai közösségét és vallását.

És Drága baloldali kollégák, Ti egy ilyen embert emeltetek piedesztálra. Vele vállaltok közösséget, őt imádjátok. Ehhez csak gratulálni tudok!

A szerző a Századvég vezető elemzője

 

 

(Both Hunor)

  

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Biztos, hogy jól van ez így??? Ezekben a kerületekben dönthetnek a külföldiek a polgármesteri szék sorsáról

Erről is nagy a csend: a magyar gazdaság Európa harmadik leggyorsabban növekvő gazdasága