in , , ,

Egy fillért nem ér Brüsszel ígérete – Brüsszel még nem fizetett az uniós határ védelméért

Az Európai Bizottság a mai napig nem tett eleget Orbán Viktor határozott és többször is megismételt kérésének

Az Európai Bizottság a mai napig nem tett eleget Orbán Viktor határozott és többször is megismételt kérésének, amely úgy szólt, az Európai Bizottság térítse meg a magyar határvédelem költségeinek a felét – értesült a Magyar Nemzet.

 

Nem véletlen, hogy a miniszterelnök által a bevándorlás megállítására pénteken meghirdetett hétpontos program 5. pontja így szól: „Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!”

Sokba kerül, hogy a magyar fegyveres erők garantálják a rendet a déli kerítésnél
Fotó: Kurucz Árpád

Egy viszonylag régi követelésről van szó. „Az európai határok védelme és az európai szolidaritás ügyében fordulok Önhöz. Mint azt Ön is jól tudja, Magyarország a migrációs válság kezdetétől tartja magát a külső határok védelmét előíró schengeni szabályokhoz.

A kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben” – áll abban a levélben, amelyet Orbán Viktor 2017. szeptember 1-jén írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.

Így folytatta: „A magyar álláspont szerint legfőbb ideje, hogy az európai szolidaritás a határvédelem ügyében a gyakorlatban is érvényesüljön. Meggyőződésünk, hogy Olaszországhoz és Görögországhoz hasonlóan a magyar oldalon felmerült, de közös európai érdekeket szolgáló, rendkívüli költségek viseléséből az ilyenkor szokásos módon az Európai Uniónak is ki kell vennie a részét.

Mi úgy tartanánk méltányosnak, hogy a hazánk számára eddig költségként felmerült 270 milliárd forintnyi (883,2 millió euró) terhet felerészben az Európai Unió, felerészben pedig Magyarország viselje.”

(magyarnemzet.hu)

Durva – A Böszme csak egy csicska? Gyurcsány lemondásáról a felesége dönthetett

Nagyon nem stadion! – 50 millió fát ültet a kormány Magyarországon – Ilyenkor hol van az LMP??