in ,

Egy felmérés szerint a magyarok 75%-a úgy utálja Gyurcsányt, mint a sz*rt – Azt akarják, hogy takarodjon a közéletből

Négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja

 

Négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja; a kormánykritikus választópolgárok kétharmada is így gondolkodik – derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásának megállapításaiból, amelyeket szerdán közöltek az MTI-vel.

Az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulójához közeledve készített kutatásban – amely szeptember 6-a és 8-a között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült – az áll, 2006 szeptemberében robbant ki a magyar rendszerváltozás utáni demokrácia legnagyobb politikai válsága, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgásakor.

A választási hazugságokat a választás után beismerő titkos beszéd már egy hanyatló népszerűségű kormányfőt ért utol, aki a nyári megszorításai miatt számos szavazóját elvesztette. Ugyan még két és fél évet miniszterelnöki hivatalában tölthetett, de imázsa tartós károkat szenvedett”

– írták.

A Nézőpont Intézet szerint a „hazugságbeszéd” által okozott politikai kárt bizonyítja, hogy másfél évtizeddel később is a magyar választók háromnegyede (75 százalék) Gyurcsány Ferencnek a közéletből való távozását helyesli. Kevésbé meglepőnek nevezték, hogy a kormánypártiak 83 százaléka gondolkodik így. Igaz, 9 százalékuk nem, talán a volt miniszterelnök aktivitásától a Fidesz előnyét remélve – értékelte a Nézőpont.

Ugyanakkor a kormánykritikusok és az ezzel nem teljesen azonos baloldali szavazótábor kétharmados egyetértése Gyurcsány távozásával elgondolkodtató az ellenzéki oldal számára”

– állapította meg a Nézőpont.

Hozzátették, hogy ezek az adatok nem jeleznek trendfordulót, lényegében másfél évtizede ilyen magas a volt kormányfőt elutasító tábor mérete.

Az intézet szerint azonban az mindenképpen Gyurcsány „politikai talentumát bizonyítja”, hogy

ennek ellenére sikerült az összes releváns ellenzéki pártot egy közös listára „összeboronálnia”.

„A 2018-ban csak alig 5 százalékos Demokratikus Koalíció ma a teljes baloldal vezető ereje és stratégiai forgatókönyvének szerkesztője. Ennek része, hogy minden szóba jöhető ellenzéki politikus is így vagy úgy, de kötődik a tartósan népszerűtlen őszödi beszélőhöz” – áll az elemzésben.

 

 

(888.hu)

 

 

Add tovább!

Erről a libernyák oldal mélyen hallgat: a hét százalékot is meghaladhatja az idei növekedés

Alföldi Róbert szerint a magyarok sz_r emberek! Te mit üzensz Alföldinek?