in ,

Egy belgyógyász professzor, egy színész és egy irodalomtörténész is elmondja, miért írta alá a Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése elleni petíciót

Ahogy azt az Origo elsőként megírta, tiltakozó aláírásgyűjtés kezdődött azután, hogy Gyurcsány Ferenc megfenyegette Vidnyánszky Attilát és minden nemzeti érzelmű, jobboldali, konzervatív értékrendű művészt

Ahogy azt az Origo elsőként megírta, tiltakozó aláírásgyűjtés kezdődött azután, hogy Gyurcsány Ferenc megfenyegette Vidnyánszky Attilát és minden nemzeti érzelmű, jobboldali, konzervatív értékrendű művészt, értelmiségit és közéleti személyt.  A petíciót, melyet Rákay Philip indított, kezdetben 301 neves művész és közéleti személy írta alá, azóta már sok ezren csatlakoztak hozzájuk. A Magyar Nemzet kérésére az eredeti aláírók közül többen is megindokolták, hogy miért érezték fontosnak csatlakozni a kezdeményezéshez és megálljt parancsolni Gyurcsány politikai ámokfutásának.

Tiltakozó petíciót indított Gyurcsány Ferenc fenyegető kijelentései miatt Rákay Philip. Az ismert kommunikációs szakembernek akkor lett elege, amikor az elmúlt hetekben a baloldal vezéralakja azzal fenyegetőzött Vidnyánszky Attila kinevezése kapcsán, hogy hatalomra kerülése esetén a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökét és támogatóit minden értelemben földönfutóvá teszi.

Gyurcsány Ferenc ezzel a kijelentésével tulajdonképpen nemcsak Vidnyánszky Attilát, hanem minden nemzeti érzelmű, jobboldali, konzervatív értékrendű művészt, értelmiségit, közéleti személyt fenyegetett meg, ami megengedhetetlen! Nálam itt telt be a pohár! Mindazt, amit Gyurcsány és a modern kori Lenin-fiúk, a harcostársai és koalíciós partnerei művelnek a magyar közéletben, nem lehet tovább szó nélkül hagyni!– mondta a Magyar Nemzet kérdésére Rákay Philip, aki azt reméli, hogy a kezdeményezés elgondolkodtatja a baloldalt, de tisztában van azzal, hogyez nyilván egyfajta naivitás, mert ők könnyedén megrántják a vállukat, vastag bőr van az arcukon.

 

A petíció elindítója szerint felháborító, hogy mindig a baloldal vádolja a nemzeti érzelműeket gyűlöletkeltéssel, miközben farizeus módjára éppen ők mondanak politikailag szalonképtelen mondatokat, ami persze szerintük teljesen normális. Hozzátette:szerencsére egyre több ember veszi észre a művészvilágban és a közéleti emberek között is, hogy mire megy ki a játék.A producer hangsúlyozta:Egy ideológiai háború szemtanúi vagyunk, nemcsak idehaza, hanem az egész világban, és egyáltalán nem mindegy, hogy a normalitás vagy az abnormalitás lesz majd a következő években az uralkodó.

Rákay Philip tiltakozó petícióját eredetileg 301 neves művész és közéleti személy írta alá. A Magyar Nemzet kérdésére többen megindokolták, hogy miért érezték fontosnak csatlakozni a kezdeményezéshez és megálljt parancsolni Gyurcsány Ferenc politikai ámokfutásának.

Banai János  elmondta, hogy azok a művészek, akik támadás és gyűlölet tárgyai,nem véletlenül kerültek vezető szerepbe, ők fontos művészi alkotásokat tettek le az asztalra, még akkor is, ha ez nem mindenkinek tetszik.A belgyógyász professzor elmondása szerint tisztában van azzal, hogy bár a művészet függetlennek tartatik, de mindenkinek van valamilyen ideológiai meggyőződése. Viszont ha valakit nem a munkássága, hanem a politikai nézetei alapján ítélnek meg, az különösen felháborító, ahogyan a fenyegetés is, amit Gyurcsány Ferenc megfogalmazott.

 

Nemcsák Károly szerint fontos Rákay Philip kezdeményezése, az a hang pedig, amit a volt miniszterelnök megütött, minősíthetetlen, nem européer emberhez méltó. A József Attila Színház igazgatója kiemelte:ez most egy megálljt parancsoló helyzet, de azt gondolom, hogy nekünk nem kell ugyanúgy viselkedünk, ahogy ő viselkedett. Egy ilyen helyzetben sem szabad a méltóságunkat elveszíteni– figyelmeztetett.

Kulin Ferenc már harminc éve kiáll a jobboldali keresztény, konzervatív értékrend mellett, így magától értetődő volt számára, hogy csatlakozik a petícióhoz. Szerinte azok a művészek, akik nem vallanak jobboldali nézeteket, azért érezték fontosnak kifejezni támogatásukat ebben az ügyben, mert tisztában vannak azzal, hogy döntő helyzetben nem szabad azon az oldalon feltűnniük, amelyik a saját értékeszményeit is megtagadva erőszakot és politikai anarchiát szeretne megvalósítani. Az irodalomtörténész hangsúlyozta:A politikának nagy tévedése lenne, ha azt hinné, hogy a gyakorlati politikai törésvonalak és a világnézeti törésvonalak egybeesnek. Nem esnek egybe! Vannak, akik világnézetileg ott vannak a másik oldalon, de amikor politikai praxisról van szó, akkor tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem vállalható az, amit az úgynevezett baloldalnak az eszement vezetői próbálnak megvalósítani.

A petíció, amelyhez azóta már sok ezren csatlakoztak, ide kattintva írható alá.

 

(origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bakay Kornél: a finnugor rokonságot is véglegesen megcáfolta az archeogenetika

Elkezdődött! Amerikai patrióták elkezdték agyonlőni az Antifa anarchistákat – Videó