in

Egészséges gondolatok Lionel Messitől – „Nincs csodálatosabb, mint apának lenni” – Lionel Messi, az „átlagember”

Lionel Messit nem csak azért kedvelik sokan, mert a világ egyik valaha volt legjobb futballistája, hanem azért is, mert egyszerű, szerény ember.

Lionel Messit nem csak azért kedvelik sokan, mert a világ egyik valaha volt legjobb futballistája, hanem azért is, mert egyszerű, szerény ember. Kicsit hasonlít Roger Federerre, a svájci teniszcsillagra, akire szintén mentes volt a sztárallűröktől. Messi szombati interjújában elmondta, az apaságnál nincs fontosabb, Neymar távozását nehezen élték meg, és több csapatot is esélyesnek tart az oroszországi világbajnokságról. Hazájáról nem beszélt, ők legfeljebb titkos favoritok lehetnek.

Pénteken ismét Lionel Messi kapta meg az európai Aranycipőt, ami a legjobb góllövőnek jár. Ebből az alkalommal a Marca sportújságírója készített vele interjút, ezt a Nemzeti Sport is leközölhette, mi a magyar sportnapilap cikkéből szemezgetünk.

Az apaságról:

„Az életem minden területét megváltoztatta, manapság máshogy látom, érzékelem a körülöttem zajló eseményeket. Két gyermekünk van, és most várjuk a harmadikat. Nincs annál csodálatosabb a földön, mint apának lenni. A napjaim köréjük épülnek. A nagyobbikat, Thiagót reggel elviszem iskolába, aztán amint végzek az edzésen, már rohanok is érte, hogy Antonellával és Mateóval együtt tartalmasan töltsük el az időnket vacsoráig. Utána pedig lefektetjük őket. Olyanok vagyunk, mint egy normális család: igyekszünk sokat együtt lenni.”

Neymar távozásáról a PSG-hez:

„Neymar távozásával a játékstílusunkon is változtatnunk kellett. Elvesztésével a támadójátékunk is vesztett potenciáljából, de ezzel együtt a védekezésünk sokat javult. A pálya közepén kiegyensúlyozottabbak lettünk, ami erősebbé tett minket, jóval nehezebb feltörni a védelmünket.” [A Barcelona nagyon kevés gólt kapott eddig az idényben.]

Cristiano Ronaldóról és az Aranylabdáról:

„Számos nagyszerű futballista képes rá, hogy megnyerje az Aranylabdát. Az elmúlt években mindig közülünk került ki a győztes, de Neymar, Kylian Mbappé és Luis Suárez is esélyes a díjra… Nagyszerű visszajelzés, de ahogy mindig is mondtam, nekem sosem az egyéni díjak számítottak elsősorban. Ha választanom kellene, inkább a Bajnokok Ligáját vagy a bajnokságot nyerném meg. Ugyanakkor csodálatos, hogy számos trófeát hazavittem, mert nagy a jelentőségük.”

Az oroszországi világbajnokságról:

„Németország mindig is favorit volt, most sincs másként, de számos válogatottnak megvan a képessége, hogy megnyerje a tornát, így például a brazilnak, a spanyolnak vagy a franciának is. Mindannyian erősebbek lettek, ráadásul kiváló formában várják a világbajnokságot.”

Forrás: Nemzetisport.hu, Fotó: Thetriangle.news

 

(pestisracok.hu)

A gúnárnyakú is megszólalt – Oszkó Péter: a baloldal saját maga paródiája

Gyurcsánynak nyilatkoznia kell, hogy hova tűnt a hárommilliárd forint! – Na, hova??? Vajon…