in ,

Echte hazaárulás: már 21 éve, hogy a magyar baloldal Erdély elcsatolásának évfordulóján a román vezetéssel pezsgőzött

2002. december 1-jén példátlan esemény történt Budapesten

2002. december 1-jén példátlan esemény történt Budapesten, ugyanis Magyarország akkori miniszterelnöke, Medgyessy Péter együtt ünnepelte Erdély elcsatolását Adrian Nastase román kormányfővel a budapesti Kempinski Hotelben. 

1918. december 1-jén tartották meg a magyarországi Gyulafehérvárott azt a minden törvényességet nélkülöző nagygyűlést, ahol 1228 ember határozatot hozott arról, hogy a Magyar Királyság keleti területei, benne a történelmi Erdéllyel, úgymond „egyesülnek” a Román Királysággal. Az antanthatalmak által végül a trianoni diktátummal jóváhagyott területi csonkolás következtében a mai Magyarországnál nagyobb, 103 négyzetkilométernyi terület került Romániához.

hirado.hu egy korábbi cikkében felidézi: a fogadáson a két kormányfőn kívül részt vett többek között Verestóy Attila, az RMDSZ szenátora, Kovács László külügyminiszter és Göncz Árpád volt köztársasági elnök is, akik

együtt ünnepelték egy hazánk jelenlegi területénél nagyobb, egykori magyar államterület elcsatolását.

Emlékezetes, hogy az ünneplés közben a Kempinski előtt már a kora délutáni óráktól több mint félezres tömeg demonstrált Erdély elszakításának megünneplése ellen. Az MTI korabeli beszámolójából kiderül: a tömeget hosszabb ideig próbálta feloszlatni a rendőrség, amely a készenléti alakulatait is bevetette a kizárólag véleményüket hangoztató, főleg budapesti polgárokból álló tiltakozók ellen.

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nagyon jó hír érkezett sok százezer magyarnak – Indul a béremelés!

Agyhalál: csúszós úton elesett biciklis fotójával bizonygatja a főváros, hogy takarítják az utakat