in , ,

Ebből is nyivákolás lesz: a diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak

A diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán

A diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.

Novák Katalin elmondta: a 25 év alatti, gyermeket vállaló fiatal felnőttek számára is új lehetőséget kínál a kormány. Felidézte, hogy 2022. január 1-jétől bevezetik a személyi jövedelemadó-mentességet a 25 év alatti fiatalok számára, amivel párhuzamosan ott a diplomás gyed lehetősége is.

Kifejtette: a diplomás gyedet azok igényelhetik, akik a felsőoktatásban tanulnak vagy a felsőoktatási tanulmányaik végeztétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket.

Nekik – a 25 év alattiak szja-mentességének köszönhetően – nem kell személyi jövedelemadót fizetni a diplomás gyed után sem, csupán a nyugdíjjárulékot, ami 10 százalékot jelent.

 

Ez jó hír azoknak, akik 25 év alatti fiatal felnőttként gyermekvállalásban, családalapításban gondolkodnak amellett, hogy most végzik tanulmányaikat vagy éppen frissen diplomáztak – összegzett Novák Katalin.

 

 

(vasarnap.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Trombitás Kristóf nagy igazsága: “Semmi értelme a parlamenti vitáknak”

Brutális nemzetközi pofon a baloldalnak – Centrista Demokrata Internacionálé határozatban ítélte el a magyarországi baloldali pártok együttműködését a Jobbikkal